Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΑΚΚΑΡΗ

 

Γυναίκα εκατό τα εκατό είναι η τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, αλλά όσοι δεν έχουν ιδέα από πρωταθλητισμό και το κυνήγι της διάκρισης, ψιλοτρομοκρατούνται έτσι που την βλέπουν στις φωτογραφίες και στο γυαλί της τηλεόρασης. Η θηλυκότητα της πάει περίπατο στο μάτι εκείνου που αισθάνεται να απειλείται από τα... ποντίκια έτσι όπως ξεπετάγονται στα μπράτσα του κοριτσιού, πιστοποίηση της σκληρής γύμνασης. Δεν γίνεται διαφορετικά. Οι νίκες και οι επιτυχίες δεν έρχονται μόνες του. Το ταλέντο δεν είναι αρκετό.

Εκτός από τον προπονητή της, μέσα στην ομάδα που δουλεύει συστηματικά προκειμένου να κρατάει ετοιμοπόλεμη σε κάθε διοργάνωση την Μαρία Σάκκαρη, είναι ο παλιός διακοσάρης και τετρακοσάρης στο στίβο, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Αυτός έχει την ευθύνη να την γυμνάζει, να την προετοιμάζει.

Ο Παναγιωτόπουλος (1969) από την Ναύπακτο ήταν ο προπονητής της Φανής Χαλκιά (1979), μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην Ιστορία των ολυμπιακών αγώνων. Ένα άγνωστο κορίτσι από την Λάρισα, με ρεκόρ βέβαια στην Ελλάδα, πήρε το χρυσό στην Αθήνα το 2004, στα 400 μ. εμπόδια. Για την Ιστορία, αναφέρουμε ότι η ολυμπιονίκις Χαλκιά επειδή συνελήφθη ντοπαρισμένη σε αγώνες πριν το Πεκίνο του 2008, αποκλείστηκε  από εκείνους τους ολυμπιακούς αγώνες.

Τελικά, χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να ακυρωθεί η ποινή της Χαλκιά, αλλά και να απαλλαγεί ο προπονητής της Παναγιωτόπουλος. Στη φώτο η Σάκκαρη με τον Άγγλο προπονητή της Tom Hill.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ