ΤΟ ΔΙΜΕΤΡΟ ΘΗΡΙΟ ΤΩΝ 145 ΚΙΛΩΝ

 
Κάποιος Ράυαν Κράουζερ έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαιροβολία. Παγκόσμιο ρεκόρ, μετά από 31 χρόνια το έσπασε με βολή 23 μέτρα και 12 εκατοστ!. ''Κάποιος'' βέβαια Κράουζερ, διότι πόσοι απ' αυτούς που αέρα πατέρα χαρακτηρίζονται ''φίλαθλοι'', τουτέστιν του αθλητισμού φίλοι, δηλαδή θαυμαστές του αθλητισμού, γνωρίζουν αυτόν τον Ryan Crouser; Όταν, μάλιστα, ο λεβέντης είναι ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016. 
Το εμπόριο και από κοντά τα φάρμακα και τα ντοπαρίσματα αφαίρεσαν το θρύλο του αληθινού νικητή ακόμα και από τον πρώτο στον κόσμο. Το ηρωϊκό, το μυθικό, το επικό στοιχείο είναι χαίρετε στο λεγόμενο κλασικό αθλητισμό. Πετυχαίνει νίκη ολυμπιακή, κάνει επίδοση παγκόσμια ο τάδε και τον ξεχνάνε την άλλη  μέρα κιόλας. 
Ο εν λόγω Ράυν Κράουζερ, 28 χρονών, από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, προέρχεται από σόι ριπτών. Πατέρας, θείοι, παππούδες κι άλλοι συγγενείς υπήρξαν δισκοβόλοι, σφυροβόλοι, σφαιροβόλοι. Ο Ράυν ζυγίζει 145 κιλα και έχει ύψος ένα πόντο περισσότερο από δυο μέτρα. Είναι μπούλης, καλοκάγαθος γίγαντας, αλλά αν σου τραβήξει χαστούκι, την έβαψες. Θα πεταχθείς στην απέναντι γωνία και από τον τρόμο σου θα χάσεις το λιγώτερο τρισήμισυ κιλά. Και από το σοκ  θα σου φύγουν ψιλά και χοντρά. 
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ, ΤΟΥ ΜΑΔΑΝΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ...