ΜΑΤΣΑΡΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΟΜΑΔΑΡΕΣ

 
Δυο παιχνίδια έγιναν χθες στο ευρωπαϊκό και τα δυο είπαν τη μεγάλη αλήθεια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Και την είπαν στην ίδια γλώσσα. Ότι στον καιρό μας δεν υπάρχουν αυτό που λέμε μεγάλες ομάδες. Υπάρχουν οι ομάδες με το βαρύ όνομα, τη φανέλα με το σήμα που προκαλεί σεβασμό, με τους παίκτες τους ακριβοπληρωμένους, αλλά... 
Το 3-1 σε βάρος η μικρή ομάδα, αυτή που δεν έχει τύχη στις σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις δεν το κάνει 3-3 στην μεγάλη αντίπαλο. Όπως το κατάφεραν χθες η Κροατία και η Ελβετία. Και όπως είδαμε, αν τελικά προκρινόταν και η Κροατία, μόνο έκπληξη δεν θα ήταν. Το υπέρ της μεγάλης ομάδας 3-1 το κάνει η μικρή διότι απουσιάζεουν πλέον οι αληθινά μεγάλες ομάδες. 
Με 1-0 προηγήθηκαν η Κροατία της Ισπανίας και η Ελβετία της Γαλλίας, οι οποίες κατάφεραν την ανατροπή κι ΄έφθασαν στο 3-1. Έκει τελείωσε το έργο, συμφώνησε το σύμπαν του ποδοσφαίρου. Με τι κουράγια το αουτσάιντερ να δει στα ματια το φαβορί; Χάθηκε η ευκαιρία, πέταξε το πουλάκι.
Το πράμα μιλάει μόνο του. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία αποκλείστηκε. Διέψευσε και τους μπουκ, που κάνουν δουλειά, δεν κολλάνε μπρίκια, που την ζύγιζαν για το Νο 1 φαβορί, όχι απλά χθες, αλλά να πάρει αυτή το ευρωπαϊκό. Δυο γκολ τους έκανε παίκτης βήτα σειράς, ο Σεφέροβιτς, τους κρέμασε στο τελευταίο πέναλτυ ο πιο ακριβός ίσως της αγοράς σήμερα, ο Εμπαμπέ.
Μια εξήγηση γιατί οι εθνικές ομάδες με τους τίτλους και τη βαρειά φανέλα δεν κάνουν πραγματικά τη διαφορά, είναι αυτό που συνέβη σ' όλα τα ματς του ευρωπαϊκού. Οι πρώτοι των πρώτων ζητάνε να βγουν από τον αγώνα πριν αυτός ολοκληρωθει. Τέλος πάντων, έτσι ή αλλοιώς δεν την βγάζουν μέχρι το τέλος. Αζάρ, Ντε Μπρόυνε, Μπενζεμά, Μόντριτς, Γκριεζμάν κ.α.
Στη φώτο ο 29χρονος Χαρις Σεφέροβις, που κι αυτός ζήτησε αλλαγή, σκόρερ των δυο πρώτων τερμάτων της Ελβετίας. Δίπλα του ο κάπταιν Τζάκα.
Τα τελευταία δέκα λεπτά οι παίκτες και των δυο ομάδων στο Ελβετία- Γαλλία ήταν για λύπηση. Λύτρωση γι΄αυτούς να σφυρίξει το κοράκι τη λήξη όσο γίνεται πρόωρα. Δεν ήταν σε θέση όχι να σπρώξουν τη μπάλα, αλλά και να σταθούν όρθιοι. Δεν άντεχαν άλλο, και οι μεν με συναδελφική κατανόηση περίμεναν να τρέξει το... χρονόμετρο. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΤΗΣ