ΚΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ

 
Δύσκολα εύκολα η Ιταλία κέρδισε με δυο γκολ στο ημίχρονο το Βέλγιο, που έχει μέσα τέσσερις- πέντε παικταράδες και γι' αυτό βρίσκεται στην αφρόκρεμα της Ευρώπης. Το ευχάριστο είναι ότι η Ιταλία βγάζει υγεία στο γήπεδο. Μιλάμε ως θεατές, ως ποδοσφαιρόφιλοι, όχι ως κολλημένοι με με ξένη ομάδα. 
Υπάρχει κι αυτή η μαλακία στην Ελλάδα. Γερμανόφιλος ή αγγλόφιλος, ας είναι η εθνική τους κάποια εποχή για τα τασκά. Ισπανόφιλος ή γαλλόφιλος αιώνιος και για λόγους άσχετους με το ποδόσφαιρο. 
Ένα πτώμα έβλεπες την Ισπανία. Και σκέφτεσαι είναι δυνατόν ο νεκρός να κερδίσει; Μέσα από τον τάφο του να προκριθεί; Όλα γίνονται στη μπαλα. Και το πιο ελεεινό; Να πανηγυρίζουν οι Ισπανοί για τον αποκλεισμό της Ελβετίας (φώτο). Για την αποτυχία, δηλαδή, της Ελβετίας να κτυπήσει τα πέναλτυ. 
Δεν έκανε μόνο τη γκέλα ο προπονητής της Ελβετίας να επιλέξει τους κατάλληλους εκτελέστές. Ήταν και η πουτάνα η κούραση. Όλο το άγχος, το καρδιοκτύπι να μη φάνε δεύτερο γκολ και στην παράταση, τους βγήκε στα πέναλτυ. Το ματς μετά την κόκκινη σε Ελβετό το έπαιζε μόνη της η Ισπανία. Συνέχεια στα καρέ των αντιπάλων. 
Η  Ισπανία, όμως, δεν είχε την ικανότητα να κυνηγήσει το γκολ. Δεν το έψαχνε. Περίμενε να 'ρθει μόνο του. Όλο και κάτι θα γίνει αφού η μπάλα βρίσκεται στα εβετικά οχυρά. Ακόμα και στην παράτα η Ισπανία δεν έβγαλε νεύρο. Τίποτα. Καμιά σχέση με το καυλωτικό παιχνίδι της Ιταλίας. 
Την προσεχή Τρίτη είναι ο ημιτελικός Ισπανίας-Ιταλίας. Με βάση την εικόνα τους στον προημιτελικό λες φαβορί είναι οι φρατέλι. Μη λησμονάς ότι στη μπάλα βγαίνουν και πουλάκια από το καπέλο.
Διαβαστε ακομα:

ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΣ..., ΠΟΙΟΙ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΙ;