ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ... ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΙ

 
Η αναλογία είναι επτά (αριθμός 7) με τέσσερις (αριθμός 4). Επτά είναι οι μαύροι και τέσσερις οι άσπροι στην 11άδα των περισσότερων ακριβών ποδοσφαιριστών που αυτό το καλοκαίρι μετακινήθηκαν σ' άλλη ομάδα. Η απόλυτη επιβεβαίωση ότι ο μη της λευκής φυλής, ο Αφρικάνος ή Ασιάτης είναι πραγματικότητα στην Ευρώπη του ποδοσφαίρου- κι όχι μόνον. Πραγματικότητα και κάτι περισσότερο, κυριαρχεί στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.
 
Πριν πάμε παρακάτω, στο παρασύνθημα, για την Ιστορία, αναφέρω τους τέσσερις άσπρους που είναι μέσα στην ενδεκάδα των κορυφαίων μεταγραφών. Οι Αργεντίνοι Σέρχιο Αγουέρο (34 χρονών) από Μάντσεστερ Σίτυ στην Μπαρτσελώνα και Χαβιέρ ντε Πάουλ από Ουντινέζε σε Αθλέτικο. Και στην Παρί Σαιν Ζερμαίν ο Ισπανός Σέρχιο Ράμος (35) από Ρεάλ και ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα από την Μίλαν. Ο 22χρονος τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας (Ο 31χρονος αδελφός του Αντόνιο Ντοναρούμα, επίσης τερματοφύλακας, 1 μ. 96 κι αυτός, όπως ο Τζιανλουίτζι, έπαιξε το 2016-17 στον Αστέρα Τρίπολης).
 
Τι ήρθε στη σκέψη μου με την αναλογία 7 προς 4; Πριν 30 χρόνια ο Κέβιν Κόστνερ έκανε τον Ρομπέν των Δασών (φώτο) σε ταινία και κολλητάρι του ήταν ένας... μαύρος, που τον έπαιζε ο σπουδαίος Μόργκαν Φρήμαν.  Τι δουλειά έχει ένας αράπης την εποχή εκείνη στον αγώνα ενάντια του κακού βασιλιά της Αγγλίας!
 
Άλλη ταινία μεσαιωνικής εποχής και σύμβουλος της βασίλισσας της Αγγλίας είναι ένας νέγρος! Σ' άλλη ταινία, επίσης σοβαρή και ποιοτική και εμπορική, ένας άλλος μαύρος... αριστοκρατικής τάξεως, κάνει χρέη απεσταλμένου- εκπροσώπου της βασιλικής αυλής. 
 
Δεν κάνουμε πλάκα. Υπάρχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα να παρουσιάζεται αυτή το από το πουθενά και ανύπαρκτο ιστορικά παρελθόν. Κάποια αόρατα κέντρα έχουν αποφασίσει να ''δικαιώσουν'' τη μαύρη φυλή και να περάσουν το ''μήνυμα'' ότι δεν είναι ανώτερη η λευκή φυλή. Ότι την Ιστορία δεν την έγραψε η λευκή φυλή.
 
Βεβαίως η λευκή φυλή δεν είναι ανώτερη. Βεβαίως καμιά άλλη ανθρώπινη φυλή δεν μειονεκτεί της λευκής. Άλλο αυτό, άλλο ότι η λευκή φυλή είναι εκείνη που πράγματι πρώτη άνοιξε την πόρτα της Ιστορίας. Και πάντα η λευκή φυλή είναι εκείνη που προχωρούσε επιστημονικά και τεχνολογικά και ακολουθούσαν στα πατήματα της όλοι οι άλλοι. 
 
Βεβαίως η λευκή φυλή βαρύνεται με τα πιο φρικτά εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας. Αυτό που κολλάει να φτιάχνουν ταινίες και σειρές στην τηλεόραση και να λένε ότι ο Αχιλλέας και ο Έκτορας ήταν... μαύροι; Όχι απλά σκούροι και μελαψοί, αλλά της νέγρικης φυλής. Και το άλλο: Να υποστηρίζουν ανοικτά ότι πρέπει να σταματήσει η διδασκαλία της αρχαίας γραμματείας στα πανεπιστήμια της Δύσης διότι προπαγανδίζεται η ανωτερότητα της λευκής φυλής. 
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ARMANI ΚΑΙ ΡΟΛΟΙ 190.000 ΕΥΡΩ