Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ... ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ

 
Ένα εκατομμύριο ευρώ θα παίρνει στην Παρί ο Μέσι. Πολλά λεφτά. Τα περισσότερα από κάθε άλλο συμβόλαιο ποδοσφαιριστή. Ένα εκατομμύριο κάθε δέκα μέρες, να διευκρινίσουμε. Και το πιθανότερο ο αρχιπαίκταρος να κερδίζει περισσότερα φράγκα κάθε χρόνο. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο το δεκαήμερο.
Δεν είναι πολλά τα λεφτά! Είναι λίγα; Αν μιλάμε οικονομικά, μάλλον επιχειρηματικά, είναι απαραίτητο να σημειώσει κανείς το εξής: Αν έμενε στην Μπαρτσελώνα, τότε τα λεφτά που συμφώνησε με την Παρί, θα τα χαρακτήριζε λίγα ο... τραπέζίτης και ο οικονομικός σύμβουλος του Μέσι. Σήμερα δεν είναι εκτιμητέο το νούμερο που προβλέπει το συμβόλαιο του Μέσι με την Παρί. Γιατί;
Κατ' αρχάς η Παρί δεν έδωσε ένα σκασμό λεφτά στον Μέσι με κριτήρια επενδυτικά. Με την επιχειρηματική σκέψη να τα πάρει πίσω. Για τη γαλλική ΠΑΕ, συμφερόντων της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, η μεταγραφή του Μέσι είναι της λεζάντας. Της φιγούρας. Τα έχουμε και τα δίνουμε. Αγοράζουμε όποιον θέλουμε, ακόμα και τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη.
Αντίθετα, η Μπαρτσελώνα που είναι ομάδα του... λαού, με χιλιάδες μέλη, τα μετράει στον πόντο όπως ένα μεγαθήριο πολυεθνικής εταιρείας. Τόσα ξοδεύουμε, τόσα προβλέπουμε να κερδίσουμε. Ο Μέσι, λοιπόν, ήταν η χρυσή κότα και για την Μπαρτσελώνα και για δεκαδες επιχειρήσεις της Καταλονίας, Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα διαφόρων ειδών, που κονομούσαν από τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό, λόγω ποδοσφαίρου. Λόγω Μέσι, δηλαδή.
Μια Μπαρτσελώνα χωρίς Μέσι, θα είναι μια ομάδα που δεν θα βοηθάει οικονομικά την πόλη. Αυτά είναι ξεκάθαρα. Η Μπαρτσελώνα δεν είναι η ίδια όταν δεν παίρνει πρωτάθλημα και αποκλείεται ενωρίς στο champions league. Όπως την σαιζόν που τελείωσε. 
Ο Μέσι είχε τελειώσει από το 2020. Όταν στο γήπεδο της είχε χάσει με το αλησμόνητο 8-2 από την Μπάγερν. ''Είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο; Και θα συνεχίσω να παίζω σε ομάδα που τρώει οκτώ τεμάχια στην έδρα της; Δεν σφάξανε''. 
Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΜΑΡΑ