ΑΕΚ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

 

Πάει για μεγάλα ψάρια η ΑΕΚ. Θα δείξει! Για ψαρούκλα πάει, τουτέστιν για πρωτάθλημα. Θα δείξει. Και μάλλον αυτό που έχει να μας δείξει η ΑΕΚ του 2021-22 θα το δούμε σύντομα. Πιθανόν να πάρουμε μια ιδέα και απόψε στις οκτώμισυ, στο ματσάκι με τον Ιωνικό στην Κοκκινιά. Στα χωράφια του Μελισσανίδη.

Κάποτε η Κοκκινιά ήταν η τέταρτη πόλη της Ελλάδος. Πολύ κόσμος. Και ποδοσφαιρομάνα. Ομάδα της, όμως, για πρώτη φορά, ο Ιωνικός έπιασε άλφα εθνική με αφεντικό τον Δημήτρη Μελισσανίδη μόλις το 1989. Η ομαδούλα - αφού γνώρισε και την καταφρόνια της Δ' εθνικής- επανήλθε μετά από 15 χρόνια πολλά και ξεχασμένα στη μεγάλη κατηγορία και με την ηθική βοήθεια αφεντικού της ΑΕΚ. Που σημαίνει ότι ανάμεσα στις δυο ΠΑΕ, Ιωνικός και ΑΕΚ, υπάρχει καλό κλίμα.

Αυτά δεν μετράνε στο γήπεδο. Φιλίες και κολλητηλήκια πάνε περίπατο. Και οι δυο αντίπαλοι θα παίξουν για το αποτέλεσμα. Όσο για την ΑΕΚ, θα της φύγει όλος ο τσαμπουκάς, και ο κόσμος θα σκοτεινιάσει αν δεν βγάλει διπλό. Με απόδοση, μάλιστα, που να ντοπάρει τις ελπίδες ότι σ’ αυτή τη φάση η ομάδα μπαίνει, ήδη μπήκε στο ασανσέρ που οδηγεί κατ’ ευθείαν στο ρετιρέ.

Πριν από 20 χρόνια, ήταν πάλι Σεπτέμβριος μήνας, επίσης πρεμιέρα πρωταθλήματος, η ΑΕΚ με Τσιάρτα στο 5 και Λάκη στο 52 πήρε 2-1 τον Ιωνικό εκτός έδρας. Τότε έπαιζαν και οι Ατματζίδης, Καψής, Γκαμάρα, Ζαγοράκης, Ζήκος, Ντέμης, Μαλαδένης, Ίβιτς, Κωστής. Τελικά, στο φινάλε ισοβάθμησε με 58 βαθμούς με τον Ολυμπιακό, που το σήκωσε αυτός, αλλά η ΑΕΚ με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος κέρδισε στον τελικό κυπέλλου τον Ολυμπιακό. Στη φώτο οι κυπελλούχοι Γκαμάρα, Ζαγοράκης, Λάκης, Φερουζέμ, Καψής, Νικολαίδης.

Το πρωτάθλημα 2001-02 ήταν πάλι με 14 ομάδες, και μέσα σ’ αυτές επτά που δεν κυκλοφορούν σήμερα στη μεγάλη κατηγορία. Ξάνθη, Πανιώνιος, Παναχαϊκή, Εθνικός Αστέρας, Ηρακλής και Αιγάλεω.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟΥΣ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙ... ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ