ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ… ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει 13 φορές το Νο 1 πρωτάθλημα Ευρώπης σε επίπεδο κλαμπ. Από το 1955 μέχρι σήμερα. Αυτό από μόνο του μαρτυρά μια τεράστια και παγκόσμια αλήθεια που λειτουργεί σ’ όλα τα ταμπλώ κοινωνικής δραστηριότητας. Πολιτικής, οικονομικής, ιδεολογικής, θεάματος.

Να βάλουμε στην κουβέντα μια ακόμα αλήθεια. Ένα ακόμα γεγονός. Μιλάμε, άλλωστε, με δεδομένα, όχι αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος. Το champions league, το πρώην κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, η σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη, που απόψε έχει πρεμιέρα, το έχουν κατακτήσει μόνο 22 κλαμπ. Μόνο 22 ποδοσφαιρικές εταιρείες. Όλες λαϊκές!

Βέβαια! Όσο πιο ισχυρή και καπιταλιστική και επικυριαρχική στο χώρο είναι μια ΠΑΕ, ελληνική ή ξένη, αδιάφορο αυτό, τόσο μεγαλύτερη η ακτινοβολία της στον κόσμο- άλλοι τον λένε λαό.

Και η Ρεάλ (φώτο) στην Ισπανία είναι η δημοφιλέστερη, Και στον πλανήτη η πιο αγαπημένη είναι. Γιατί; Επειδή έχει τους περισσότερους τίτλους. Επειδή είναι η πιο πλούσια ποδοσφαιρική επιχείρηση. Τι, δηλαδή; Ο κόσμος θα πάρει το μέρος του φτωχής ομάδας; Αυτής που δεν κερδίζει. Αυτής που κυκλοφορεί φουκαριάρικα στην πιάτσα. Δεν γίνονται αυτά.

Με τα χρόνια και τους καιρούς, εξαφανίστηκαν κάποιες από τις 22 ομάδες που σήκωσαν το τρόπαιο, που για πλάκα δίνει εκατομμύρια ευρώ σε διπλάσιο αριθμό. Για τα λεφτά παίζουν. Και όλο το μπίζνες πλαν στηρίζεται στον κόσμο που γουστάρει να βλέπει μπάλα υψηλού ανταγωνισμού.

Σήμερα δεν είναι περισσότερα από 5-6 τα κλαμπ τα ικανά να διεκδικήσουν και εκατό εκατομμύρια τη σαιζόν από τα έσοδα του champions league. Από την κατάκτηση του.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΑΡΑΟΥΧΟ ΜΕ... ΔΕΛΤΙΟ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ