ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ

 

''Πρέπει να κερδίσει… '' λένε και γράφουν πριν το παιχνίδι της ομάδας. Η ανοησία. Τι θα πει ''Πρέπει''; Δεν υπάρχει αυτό. Δεν… πρέπει να υπάρχει. Όταν λες ''Πρέπει να κερδίσει η άλφα ομάδα'' είναι σα να λες ότι η άλλη, η αντίπαλος… πρέπει να χάσει.

Κέρδισε ο ΠΑΟΚ μια ανύπαρκτη, μια αγεωγράφητη ομάδα, κάποια Λίνκολν στο Γιβραλτάρ και όλοι οι άσχετοι, όλοι οι εκτός κλίματος επαγγελματικού ποδοσφαιρικού θεάματος, έβγαλαν το γελοίο συμπέρασμα πως ''Αποστολή εξετελέσθη''. Ποια... αποστολή; Και ποια υποχρέωση. Δεν υπάρχουν αυτά τα χαζά.

Η δουλειά του ΠΑΟΚ, όπως κάθε ΠΑΕ, είναι να παίζει μπάλα. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν έχει καμιά… υποχρέωση, ούτε του αναθέτει κανένα… καθήκον κανένας.

Κέρδισε 2-0 ο ΠΑΟΚ τους ερασιτέχνες της Λίνκολν και οι παίκτες του το πανηγύρισαν. Απαράδεκτο. Το ίδιο έκαναν και τα μμε. Γιατί, όμως, αυτή η υποτίμηση στον ΠΑΟΚ; Μια μεγάλη ομάδα δεν χαίρεται όταν με κακή απόδοση κερδίζει αντίπαλο μη ανταγωνιστικό. Αυτοδυσφημείται η ανώτερη ομάδα όταν… χαίρεται την… επιτυχία σε βάρος μικρής ομάδας.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ