ΠΑΡΑΓΙΝΑΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΗΝ... ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Βγαίνει στο γήπεδο η ελληνική ΠΑΕ και στην ενδεκάδα δεν υπάρχει Έλληνας. Τι είναι αυτό, καλό ή κακό; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Αδιάφορο είναι. Αυτό είναι το ανησυχητικό! Κανένας οργανωμένος κι όχι οπαδός δεν αντιδρά. Καμιά ομοσπονδία και διοργανώτρια δεν βαράει καμπανάκι. Και κανένας τρόμπας υφυπουργός δεν κάνει κάτι. Που πάμε!

Που πήγαμε, δηλαδή. Ο Άρης μόνο με αλλοδαπούς στη σύνθεση. Ο ΠΑΟΚ, έτσι για δείγμα, μονάχα μ’ έναν Έλληνα. Στη σούμα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στο μεγάλο και… ελληνικό πρωτάθλημα είναι λιγότεροι από το 30%. Μιλάνε τα νούμερα. Τη σαιζόν 2012-13 οι Έλληνες ήταν 65% και οι ξένοι 35%. Στη φώτο ο Έλληνας Πασχαλάκης του ΠΑΟΚ, μια πολύ ελληνική παρουσία στο πρωτάθλημα.

Άσε αυτό που λένε. Ότι η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό δεν βοηθάει την εθνική ομάδα. Η οποία πλέον στελεχώνεται και με ποδοσφαιριστές του… εξωτερικού. Έλληνες, βέβαια, αλλά και ψιλοάγνωστους.

Νόμιμα παίζουν όλοι ξένοι. Δεν υπάρχει, δηλαδή, καμιά καταπάτηση νόμου ή κανονισμού που να υποχρεώνει μια ΠΑΕ να χρησιμοποιεί ποσοστιαία και υποχρεωτικά τόσους Έλληνες. Και λοιπόν; Η Ευρώπη λέει τα δικά της, οι φίφες και οι ουέφες, να μας πει και η Ελλάδα τα δικά της. Για το συμφέρον της. Για την αξιοπρέπεια της.

Να βρει τον τρόπο η ποδοσφαιρική Ελλάδα, μια τρύπα, ένα παράθυρο, να μετριαστεί το ρεζιλήκι. Γιατί είναι καταξεφτύλα να έχουμε γίνει… Ευρωπαίοι μόνο σ’ αυτό. Χωρίς, λοιπόν, να θίγονται οι διεθνείς ντιρεκτίβες να μπει ένα φρένο στο 100% ξένοι στους ένδεκα.

Διαβαστε ακομα:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ… ΓΟΛΓΟΘΑ