ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΗ ΛΕΖΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙ

 

Η ομάδα δεν τσουλάει. Κατρακυλάει στη βαθμολογία, πρωτάθλημα δεν βλέπει ούτε στον ύπνο της. Μετά από ένα ακόμα αποτυχημένο παιχνίδι, ήττα ντροπής που λένε, ο πρόεδρος δεν κρατιέται. Αποφασίζει την επομένη να επισκεφτεί το προπονητήριο και να τα χώσει στους ποδοσφαιριστές. Να τους ταρακουνήσει.

Εις ποίαν γλώσσα;

Η διεθνής γλώσσα είναι η αγγλική. Η προεδράρα δεν την κατέχει, άσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής Άγγλος, Αμερικάνος, Σκωτσέζος, Ουαλλός, Ιρλανδός.

 Εις ποίαν γλώσσα; Μάλλον σε πόσες γλώσσες να μεταφράζει ο διερμηνέας; Λογιώ- λογιώ και από όλες τις φυλές του Ισραήλ οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ. Ο προπονητής και μ’ έναν διερμηνέα κάνει τη δουλειά του. Αυτά που έχει να πει τα λέει με τον τρόπο του οι παίκτες τον καταλαβαίνουν. Ο πρόεδρος;

Ο πρόεδρος να κάτσει στ’ αυγά του. Όταν φέρνει παίκτες από διαφορετικές χώρες, κομμένη η ρεκλάμα. Εκτός αν τα ''πει'' στους παίκτες μόνο για να λέει ότι τους... θύμισε σε ποια ομάδα έχουν έρθει, ποιανής ένδοξης ομαδάρας τη φανέλα φοράνε. Η αλήθεια είναι ότι αφορμή βρήκε η προεδράρα να ρίξει τα μπινελήκια  με τη σιγουριά ότι θα γίνει πρωτοσέλιδος. Να δείξει στους οπαδούς πως… ενδιαφέρεται για την ομάδα.

Η ομάδα είναι αυτή που είναι. Τόσο μετράει μ’ αυτούς τους παίκτες που έφερε ο πρόεδρος. Κανένας δεν ήρθε μόνος του. Είναι δε το παραμύθι ότι οι παίκτες θα παίζουν… καλύτερα επειδή τα είπε χύμα και τσουβαλάτα ο εργοδότης τους.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ... ΟΦΗ