Η ΑΕΚ ΡΙΣΚΑΡΕΙ, ΟΧΙ Ο... ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ

 

Μην τρελαθούμε. Στο ζύγι υπάρχει διαφορά. Δεν είναι ίσα και όμοια τα μεγέθη ΑΕΚ και Γιαννίκης. Να ξέρουμε τι λέμε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο μαγαζί και δεν περιμένει να μεγαλώσει από τον Γιαννίκη. Ο οποίος δεν έχει κριθεί ακόμα. Το πέρασμα του στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν απολύτως πετυχημένο, όμως άλλο ΠΑΣ, άλλο ΑΕΚ.

Άλλες οι απαιτήσεις του ΠΑΣ, άλλες της ΑΕΚ. Άλλο το περιβάλλον μιας επαρχιακής ΠΑΕ, άλλο εκείνο της πανελλαδικής ΑΕΚ.

Ποια είναι η ΑΕΚ το γνωρίζουν και οι πέτρες. Ο Αργύρης Γιαννίκης στην ΑΕΚ θα δείξει αν καταφέρει να ανοίξει τη βαρειά πόρτα της ΑΕΚ. Τότε θα δούμε πόσο μετράει και ποιος είναι. 
Αν θέλαμε να κατηγοριοποιήσουμε τον σύγχρονο προπονητή, θα πούμε ότι ξεχωρίζουν δυο κεντρικοί τύποι. Ο ένας είναι ο καπάτσος, ο πονηρός, ο αδίστακτος και τον εκφράζει ο Ζοζέ Μουρίνιο (1953). Ο άλλος είναι ο αριστοκράτης, ο κυριλάτος, ο μακρυά από μίζες και συνωμοσίες. Ο Κάρλος Αντσελότι (1959).

Ο Πορτογάλος Μουρίνιο φτωχόπαιδο, γεννήθηκε στην επαρχία. Ο Ιταλός Αντσελότι από πιτσιρικάς ένοιωσε τον πλούτο και τη χλιδή της οικογένειας του. Ο Γιαννίκης (1980), που γεννήθηκε στη Γερμανία, προς τα πού φέρνει, στον αλανιάρη Ζοζέ ή τον σαλονάτο Κάρλο; Κάτι μεταξύ των δυο, ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον;

Όπως και να ‘χει η ΑΕΚ είναι εκείνη που ρισκάρει στην επιλογή προπονητή. Όχι ο Γιαννίκης, οποίος έχει την ευκαιρία-λαχείο να κάνει το μπαμ.

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ