ΜΕ ΑΕΚ Η ΤΡΑΚΑΤΡΟΥΚΑ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

 

Αν κερδίσει και αύριο Κυριακή η ΑΕΚ τότε όλοι θα την αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει πρωταθλήτρια. Ως αληθινή διεκδικήτρια του τίτλου. Δεν είναι απλά ένα κρίσιμο παιχνίδι αυτό κόντρα στον Άρη, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Αρκεί να βάλει κανείς στο μίξερ τα δεδομένα της αυριανής αναμέτρησης:

- Ο Άρης στα χαρτιά έχει οκτώ πόντους, άρα έχει μαζέψει στη σούμα 14, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ξεκίνησε με μείον έξι. Άρα, η αρειανάρα βρίσκεται ουσιαστικά στην τρίτη θέση πίσω από Ολυμπιακό (17) και ΑΕΚ (16) και καβάλα του ΠΑΟΚ και του Βόλου (από 13).

- Στο περασμένο πρωτάθλημα ο Άρης πήρε την ΑΕΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ (φώτο), ματς τον Φεβρουάριο του 2021. Και το ΑΕΚ –Άρης την περίοδο 2019-20 έληξε 1-1.

Χρειάζεται ''δουλειά'' το παιχνίδι από την ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό; Τα παλιά χρόνια, όχι τα πολύ ξεχασμένα, ένα ζόρικο ματς ''δουλευόταν'' από τα πριν. Και ένα μήνα, και τρεις μήνες πριν. Η ''δουλειά'' αφορούσε ποιες παρασκηνιακές επεμβάσεις θα κάνει ο πρόεδρος, προκειμένου το θεωρητικά  50-50 γίνει 57- 43 ή 63- 37.

Να σφυρίξει μεροληπτικά το κοράκι. Να μην αγωνιστεί ένας βασικός της αντιπάλου. Να δημιουργηθεί παρατράγουδο στα αποδυτήρια της αντιπάλου και να κυριαρχήσει εκνευρισμός. Λέμε τα χοντρά. Τέλος πάντων, το ματς δεν αφηνόταν στην τύχη του, όπως κάτσει η τράπουλα.

Το αφεντικό του Άρεως ζήτησε ξένους διαιτητές για το αυριανό αγώνα. Σε μια άλλη εποχή η ΑΕΚ θα εκμεταλλευόταν αυτή την τρακατρούκα του αντιπάλου. Θα ψιθύριζε στον Έλληνα διαιτητή ότι τα αρειανά διαδίδουν δεξιά κι αριστερά πω είσαι πουλητάρι. Γιατί να το κάνει αυτό ο ''μηχανισμός'' της ΑΕΚ; Να τιμωρήσει ο διαιτητής τον Άρη, για τις κακοήθειες του.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΜΟΣ ΤΑ... ΑΠΡΟΟΠΤΑ