ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ… ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

 

Αντίπαλοι απόψε στις δέκα Ελλάδα και Ισπανία. Μετά από οκτώ μήνες. Κι όμως, οι δυο ομάδες δεν θα χρησιμοποιήσουν την ίδια ενδεκάδα. Κάποιοι διεθνείς από την Ελλάδα ή την Ισπανία, που έπαιξαν στο ματς της Γραναδας, πιθανόν να μη ξαναφορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο τους. Τι σημαίνει αυτό;

Λέμε π.χ. Ελλάδα ή Ισπανία, αλλά δεν πρόκειται για την ίδια ομάδα. Κι αν αύριο η μια ομάδα ή και οι δυο προκριθούν στο μουντιάλ, πιθανόν να εμφανιστούν με διαφορετική ομάδα. Ίδια φανέλα αλλά από την αποστολή να απουσιάζουν κάποιοι, να είναι παρόντες κάποιοι άλλοι.

Τίποτα δεν είναι ίδιο στη ζωή. Να, γιατί μια εθνική ομάδα ή και μια ΠΑΕ σήμερα είναι έτσι κι άυριο αλλοιώς. Παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι χθες κι αύριο τα μαζεύει από τα προκριματικά.

Η εθνική ομάδα της Ελλάδος ποια είναι; Αυτή που είναι. Ποια, δηλαδή; Αυτή που βλέπεις στο γήπεδο χθες και προχθές και σήμερα. Δηλαδή; Όχι εκείνη που πήρε την πρωτιά στην Ευρώπη πριν 17 χρόνια. Βάλτα κάτω στη σούμα και βγάλε το μέσο όρο που λένε κι έπεσες μέσα.

Ε, η εθνική Ελλάδος της Ιστορίας είναι κάποια χιλιόμετρα μακρυά από την Ισπανία της Ιστορίας και των 48 εκατομμυρίων κατοίκων. Μόκο, λοιπόν. Σεμνότης λατινιστί. Κάτω η γκλάβα. Και λίγα τα σπρέχεν.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ