ΠΕΡΑΣΑΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΦΑΒΟΡΙ

 

Αν όλα κύλησαν καλά, δηλαδή κανονικά, αυτή την ώρα πρέπει να έχει τελειώσει το ματς Αργεντινής- Βραζιλίας. Στη φώτο, το παιχνίδι των δυο ομάδων που διακόπηκε λόγω κορωνοϊού, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επί της ουσίας, που σημαίνει λίγη, πολύ λίγη σημασία έχει το αποτέλεσμα ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της λατινικής Αμερικής. Οι οποίες παραμένουν παδοσφαιρομάνες, αλλά όχι πλέον φαβορί για το μουντιάλ.

Μεγαλώσαμε περιμένοντας κάθε τετραετία την αγαπημένη μας Βραζιλία να σηκώνει το τρόπαιο. Πάει αυτό, μας τελείωσε. Η Βραζιλία δεν είναι πια η αγαπημένη μας διότι δεν παίζει ποδόσφαιρο βραζιλιάνικο. Και δεν είναι άξια να πρωταγωνιστεί παγκόσμια.

Το 1970 η Βραζιλία του Πελέ κατέκτησε στο Μεξικό το παγκόσμιο κύπελλο και επειδή ήταν το τρίτο της, πήρε το Ζυλ Ριμέ, έτσι ονομαζόταν το κύπελλο, για πάντα δικό της. Για τελευταία φορά, πέμπτη, η Βραζιλία ήταν νικήτρια του μουντιάλ, όπως πλέον αποκαλείται το παγκόσμιο κύπελλο, το 2002. Στη διοργάνωση που έγινε στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Κορέας.

Στα προκριματικά η Βραζιλία σήμερα είναι πρώτη στη βαθμολογία και δεύτερη η Αργεντινή. Τι να το κάνεις! Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που η Βραζιλία πήρε μουντιάλ και μόνο ως αουτσάιντερ υπολογίζεται στο μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Διαβαστε ακομα:

ΜΗ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ…