Σαββας Θεοδωριδης: Απο το Κολωνακι, θρυλος στο λιμανι

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Υπήρξε μια γυναίκα που συνέδεσε δύο άντρες. Ο ένας υπήρξε θρύλος του Ολυμπιακού και ο άλλος υπήρξε πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού. Η Ελένη Φαρμάκη (γεν. 1953) αρχικά παντρεύτηκε τον Σάββα Θεοδωρίδη (γεν. 1935) και αργότερα τον Σωκράτη Κόκκαλη (γεν. 1939).

Ποιος ήταν όμως ο Σάββας Θεοδωρίδης;

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής και αργότερα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς ως επίτιμος πρόεδρος. Επιπλέον, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του σωματείου και γενικός αρχηγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 1935 και πέθανε 17 Αυγούστου 2020. Ήταν παιδί εύπορης μεσοαστικής οικογένειας, με πατέρα φαρμακοποιό κι’ ενώ έγινε μεγάλο όνομα παίζοντας μπάλα στο λιμάνι (στον Ολυμπιακό), στα 27 του εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε φαρμακοποιός και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Άμστερνταμ. Μιλούσε τρεις γλώσσες- αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Παντρεύτηκε δυο φορές και απέκτησε δυο γιους. Με την πρώτη του σύζυγο Αρετή Αργυροπούλου παντρεύτηκαν το 1963 και απέκτησαν τον Θεόδωρο (γενν. 1965). Με την δεύτερη, την Ελένη Φαρμάκη, μετέπειτα σύζυγο του Σωκράτη Κόκκαλη, απέκτησαν τον Δημήτρη (γενν. 1979).

Αφιέρωσε σχεδόν όλη τη ζωή του και έμεινε μέχρι τελευταία στιγμή μάχιμος στις επάλξεις της ομάδας που λάτρεψε. Άφησε πίσω του ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ποδοσφαιρική κληρονομιά της χώρας και αναμφισβήτητα έγραψε ένα μοναδικό ξεχωριστό κεφάλαιο στη μεγάλη ιστορία του Ολυμπιακού. Αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές έγιναν εμβληματικές μορφές του συλλόγου τους. Λίγοι έγιναν σημεία αναφοράς. Κανένας δεν κατάφερε να γίνει…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonlint.gr