ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 
Ολυμπιακός- Βόλος στο Καραϊσκάκη. Το πρώτο, που σημειώνει ο παρατηρητής. Να το ξεκαθαρίσουμε, υπάρχει και ο παρατηρηρής, αυτός που παρατηρεί γεγονότα. Το πρώτο, λοιπόν, είναι ότι ξεκινάει το παιχνίδι μ' έναν μόνον Έλληνα. Από τους 22 ποδοσφαιριστές στις αρχικές ενδεκάδες μονάχα ο Μπουχαλάκης των γηπεδούχων έχει ελληνικό διαβατήριο. Α, στο γήπεδο ήταν κι ένας ακόμα Έλληνας, ο διαιτητής.
Το δεύτερο που καταγράφει ο παρατηρητής. Ο προπονητής των φιλοξενουμένων στο 0- 0 και ενώ το ματς βρίσκεται στο τελευταίο δεκάλεπτο ζητάει από τους παίκτες του Βόλου να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο. Να πάνε στα αποδυτήρια να κάνουν ντουζ πριν τη λήξη του αγώνα.
Είμαστε στο σωτήριο έτος 2021. Ο παρατηρητής θυμάται τι είχε συμβεί το... 1990, στο ΟΑΚΑ και στο ΠαναθηναΛικός- ΠΑΟΚ. Ήταν δεύτερη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός με  σκανδαλώδη διαιτησία προηγείται 3-0 και ο μακαρίτης πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θωμάς Βουλινός μπουκάρει στο χορτάρι και παίρνει τους παίκτες και πάει στο καλό. Συμπέρασμα: Το πρωτάθλημα παραμένει στο παρελθ'όν, πιο πίσω από το 1990, διότι ο Βουλινός δεν είναι ο πρώτος σκαπανέας στην αποχώρηση. 
Συνεχίζουμε με τις σημειώσεις του παρατηρητή: Η ΠΑΕ του Βόλου, όχι κάποιο καφενείο της πόλης ή μια από τις πιτσαρίες έδωσε συγχαρητήρια στη... διαιτησία και έκανε λόγο για σαπίλα στο ποδόσφαιρο. Το τελευταίο που έχει σημασία είναι αν έχει δίκαιο η βολιώτικη ΠΑΕ. Για τον παρατηρητή μετράει ότι περνάνε τα χρόνια, οι δεκαετίες και το ρολόι είναι σταματημένο στο παρελθόν. Σημασία έχει ότι λέγονται, δημόσια και επίσημα, οι βαρειές κουβέντες που χαρακτηρίζουν τις συμπεριφορές των αφεντικών των ομάδων.
Κέρδισε, τελικά, ο Ολυμπιακός. Ποιος ασχολείται! Στο 91 με 2-1 (φώτο). Μ' αυτά δεν ασχολείται ο παρατηρητής. Αυτά τα αφήνει στα πρωτοσέλιδα.
Διαβαστε ακομα:

ΑΕΚ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ; ΠΑΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!