ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΡΑ

 

Η μάνα, λένε, η πολύτεκνη, μάλιστα εκείνη που έχει να αναθρέψει μόνο αγόρια, αποκτά μια άλλη διαφορετικότητα. Χωρίς να πάψει να είναι δοτική γίνεται αυστηρή και απαιτητική από τα παιδιά της. Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο είναι η ηρωίδα μάνα που η περίπτωση της προσφέρεται να γίνει μυθιστόρημα. Είναι η κλώσα των πέντε γιων. Των πέντε Αντετοκούνμπο.

Μια μέρα, πρόσφατα, καθώς περπατούσε στο δρόμο με τον ένα γιο, είδε μπροστά τους ένα κέρμα. ''Σκύψε και μάζεψε το… '' ζήτησε από τον γιο. Τι ανάγκη έχουν σήμερα αυτή και τα παιδιά της; Κάνουν ζωή πολυτελείας μας. Γιατί τα έχουν, όμως δεν προκαλούν.

Ο γιος υπάκουσε στην Βέρα και πήρε το κέρμα. Γιατί κι αυτός, όπως η μάνα του, δεν ξεχνάνε ποτέ τα δύσκολα χρόνια. Της φτώχειας. Μια φτώχεια που τη βίωσαν με αξιοπρέπεια.

Ο διάσημος Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που άκουσε την μάνα του να του λέει ''Σκύψε, πάρε το κέρμα''. Είναι ιστορία αληθινή, όχι επεισόδιο από μυθιστόρημα.

Η Βέρα ήταν το αφεντικό της οικογένειας, όταν ζούσαν πρώτα στα Σεπόλια και μετά στου Ζωγράφου. Αυτή είχε το πρώτο λόγο, όχι ο μακαρίτης ο άνδρας της.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε το 1994, σα σήμερα 6 Δεκεμβρίου. Στη φώτο η Βέρα με τρία από τα πέντε αγόρια της.

Διαβαστε ακομα:

ΑΔΙΚΟΣ Ο ΘΕΟΣ, ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ Σ' ΕΝΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ