ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ''ΚΑΛΕΣ ΚΟΝΟΜΗΣΙΕΣ''

 
Η λέξη μεταγραφή στο ποδόσφαιρο για επτά αιώνες είχε ταυτιστεί με ποδοσφαιριστές. Μόνο. Δεν θεωρούνταν μεταγραφή ο προπονητής, ο γιατρός, ο λογιστής, ο άλφα και ο βήτα που ερχόντουσαν σε μια ομάδα. Να, που πλέον μεταγραφή, μεταγραφάρα είναι και ο λεγόμενος ''τεχνικός διευθυντής''. Αυτός που - σύμφωνα με τις ανάγκες της ΠΑΕ - επιλέγει, μάλλον προτείνει ποδοσφαιριστές. Και πουλάει παίκτες που δεν τους χρειάζεται η ΠΑΕ και θέλει να τους ξεφορτωθεί για να μην της κοστίζουν βάσει συμβολαίου.
Κάνει και άλλη δουλειά ο ''τεχνικός διευθυντής'' ή τεχνικός σύμβουλος, όπως θες να τον πεις. Μοσχοπουλάει παίκτες που έχουν μόνιμη θέση στην ενδεκάδα, αλλά αν τους παραχωρήσει θα πάρει πολλά φράγκα.
 
Ένας τέτοιος στην ευρωπαϊκή αγορά, με δικές του, προσωπικές άκρες δεξιά κι αριστερά είναι ο Πορτογάλος Ζοζέ Μπότο, που υπέγραψε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μια στιγμή, μη χάσουμε το λογαριασμό. Ο τύπος είναι του πουλάω, αυτή είναι η ειδικότητα του. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες, για να ενισχυθεί, όχι να μεταπουλήσει. 
 
Βασικοί παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι πήραν το πρωτάθλημα και τα κύπελλα έχουν ξεπεράσει το... όριο ηλικίας. Ο εν λόγω Μπόντο προσελήφθη για να βρει παίκτες ή να δείξει τη μαγκιά στην ειδικότητα του; Υπ' όψιν ότι επαγγελματίες του συναφιού του, στον ΠΑΟΚ ή σε οποιαδήποτε ΠΑΕ, δουλεύουν για πάρτη τους, όχι για τον εργοδότη τους. Δικές τους είναι οι επαφές, οι άνθρωποι κλειδιά στην αγορά, δεν χαρίζονται αυτά στην κάθε ΠΑΕ που σήμερα έχει συμβόλαιο.
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΑ ΦΑΝΕΛΑ..., ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ