ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΥΣ

 

Χάνει η ομάδα, μια ακόμα αποτυχία και κάποιοι οπαδοί τρελαμένοι, πιο αγανακτισμένοι από τους αλησμόνητους αγανακτισμένους στην πλατεία Συντάγματος, περιμένουν τους ποδοσφαιριστές έξω από το γήπεδο. Το γνωστό σκηνικό:

- Δεν ξέρετε ποια φανέλα φοράτε..

- Άμα δεν μπορείτε να φύγετε…

- Δεν σέβεστε την ομάδα…

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Έτσι όπως κανένας δεν το κάνει. Διότι είναι… αντιλαϊκό να τα βάζεις με τη μαστούρα και την εγκληματικότητα κάποιων περιθωριακών τύπων τους οποίους τα μμε τους αντιμετωπίζουν ως… λαό.

Κανένας ποδοσφαιριστής δεν παίζει ηθελημένα με μειωμένη απόδοση. Τόσο μπορεί, τόσο παίζει. Και όλοι οι ποδοσφαιριστές σέβονται τον εαυτό τους περισσότερο απ΄αυτούς που τους ζητάνε ευθύνες.

Αν ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι αντάξιος της άλφα ΠΑΕ, μόνο αυτός δεν έχει ευθύνη. Δεν ήρθε μόνος του, τον φέρανε. Δεν είναι εθελοντής. Αν θέλανε καλύτερο να παίρνανε άλλον, με περισσότερα λεφτά. Και με μεγαλύτερο μισθό.

Ο επαγγελματίας παίκτης ξέρει πολύ καλά σε ποια ομάδα ήρθε. Πάρα πολύ καλά. Δεν αποφασίζει στην τύχη σε ποια ΠΑΕ θα κάνει συμβόλαιο. Ούτε με συναίσθημα - τι… είναι πάλι τούτο;

Κανένας παίκτης δεν παίζει για την ομάδα. Όλοι, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, παίζουν για πάρτη τους. Κι αυτό είναι το ιδεώδες για την ΠΑΕ. Ο παίκτης να τα δίνει όλα για την τσέπη του, για το μέλλον του, να παίζει μόνο ατομικά, εγωϊστικά, διότι έτσι ωφελείται και η ομάδα.

Το θέμα, λοιπόν, του σεβασμού ας το ψάξουν στον πρόεδρο της ΠΑΕ και στους αρχηγούς της εξέδρας. Αν αυτοί ξέρουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και αν πράγματι σέβονται την ομάδα τους.

Διαβαστε ακομα:

THE JOURNEY CONTINUES WITH GIANNIS