ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΠΙΑΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Η... ΑΓΟΡΑ

 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι έκανε συμβόλαιο με 21χρονο ποδοσφαιριστή από την Γαλλία. Αυτή είναι η σωστή διατύπωση της είδησης, ότι η ποδοσφαιρική εταιρεία έκανε συμβόλαιο με επαγγελματία ποδοσφαιριστή, όχι ότι τον… απέκτησε, ούτε ότι ο Ολυμπιακός… ενισχύθηκε.

Δεν ξέρει κανείς αν τελικά ο παίκτης, ό ένας ακόμα έχγρωμος στο ρόστερ του πρωταθλητή, θα παίξει, αν θα δοθεί δανεικός, αν θα εξαντληθεί η διάρκεια του συμβολαίου. Ανακοινώθηκε ότι είναι μέχρι το 2026, αλλά η ΠΑΕ πιθανόν να τον μεταπωλήσει σε έξι ή 16 μήνες. Γιατί όχι αν βρεθεί αγοραστής με ευνοϊκό ποσό;

Μια ΠΑΕ ως εμπορική επιχείρηση λειτουργεί και ως μεταπράτης. Γιατί, όχι; Αγοράζει και πουλάει. Το φαιδρό είναι ότι από τα μμε καλείται ο οπαδός να… πανηγυρίσει γιατί η ομάδα πήρε έναν παικταρά. Μα, δεν τον πήρε μόνο για να τον πάρει, αλλά και για να κονομήσει, αν καταφέρει να τον ξαναπουλήσει, με περισσότερα φράγκα απ’ όσα κόστισε.

Πολύ καλά κάνει η ΠΑΕ, η κάθε ΠΑΕ. Ο πάικτης, ο κάθε παίκτης δεν κάνει μεταγραφή μόνο για να παίξει στην ομάδα, αλλά και για να κάνει όσες περισσότερες μεταγραφές στην καριέρα του. Όσες περισσότερες, τόσα περισσότερα χρήματα θα κερδίσει.

Βρήκε, λέει, το διαμάντι, φλέβα χρυσού ο Ολυμπιακός. Αυτό αφορά το ταμείο της ΠΑΕ, τα οικονομικά της ανώνυμης εταιρείας, όχι απαραίτητα και τον οπαδό.

Διαβατε ακομα:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΒΑΝΟΦ: O ΕΛΛΗΝΟ-ΠΟΛΩΝΟΣ ΗΡΩΑΣ