Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ, Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ... ΟΡΥΚΤΟ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ!

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

O Τζόκοβιτς και συμπεριφορά της Αυστραλιανής κυβέρνησης είναι από τα πιο hot θέματα της εποχής. Κι΄ όταν λέω hot εννοώ καυτό, μια και στην Αυστραλία είναι καλοκαιράκι…

Γιατί διασύρθηκε και ταπεινώθηκε ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο, ο άνθρωπος που έχει κερδίσει ΟΛΑ τα Αυστραλιανά open;

Θα σας πω μια ιστορία…

Υπάρχει μια αυστραλοαμερικανική εταιρία – η Rio Tinto – που ψάχνει για ένα νέο ορυκτό που λέγεται τζανταρίτης και είναι πλούσιο σε λίθιο.

Πολύ κοντά στο Βελιγράδι της Σερβίας υπάρχουν κοιτάσματα τζαναρίτη και η κυβέρνηση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ήρθε σε συμφωνία να επιτρέψει στην αυστραλοαμερικανική εταιρία να κάνει εξορύξεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της μόλυνσης της ατμόσφαιρας.

Ο κόσμος αντέδρασε, κατέβηκε σε πιεστικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις και ο Τζόκοβιτς ήταν με το μέρος τους. Και χρήματα έδωσε και δηλώσεις έκανε στα social media:

  • Ο κόσμος θέλει υγεία, και καλή υγεία είναι, ο καθαρός αέρας, το νερό και το φαγητό, αφού χωρίς αυτά δεν έχει νόημα τίποτα”.

Ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις εβδομάδων, οι Αυστραλοί έχασαν τη δουλειά με το σερβικό ορυκτό. Το μεγάλο αλλά ρυπογόνο έργο, με την εξόρυξη του τζαναρίτη μόλις 130 χλμ. μακριά από το Βελιγράδι δεν θα γίνει.

Τα συμφέροντα όμως των Αυστραλών ήταν χοντρά αφού επρόκειτο για…

H συνέχεια εδώ: ...nikosonline.gr