ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ

 

Έτσι όπως πάει σε λίγα χρονάκια θα ψάχνεις στο αγγλικό πρωτάθλημα και δεν θα βρίσκεις Άγγλο μεγαλομέτοχο. Τα κλαμπ τα εξαγοράζουν ξένοι, μάλιστα από χώρες κάποτε ολότελα παρακατιανές για το βρετανικό βασίλειο.

Να, που προέκυψε κι αυτό, και δεν προκαλεί έκπληξη. Άνθρωποι που οι παππούδες τους δεν θα τολμούσαν να σηκώσουν το μάτι να δουν τον Άγγλο αποικιοκράτη, στην ίδια την πατρίδα μας, σήμερα με τα φράγκα τους γίνονται ιδιοκτήτες σ’ ένα κομμάτι της σύγχρονης πολιτισμικής κουλτούρας της Αγγλίας. Του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος που τα τελευταία χρόνια ξέφυγε από τα παραδοσιακά καλούπια και υπακούει στις επικοινωνιακές προδιαγραφές των πολυεθνικών και των τηλεοπτικών δικτύων.

Μιλάνε τα λεφτά. Ο Σέρβος Ντράγκαν Σόλακ βάζει στο πορτοφόλι του, μαζί μ’ άλλες μπίζνες του, την Σαουθάμπτον. Εκατομμυριούχος ο Σόλακ, άρα όχι Σέρβος. Το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Τα πακέτα του Μαρινάκη π.χ. για το πακέτο μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ και του Σόλακ πάτησαν στο νησί, όχι η Ελλάδα και η Σερβία. Όχι ο τάδε Έλληνας και ο δείνα Σέρβος.

Γιατί οι ανά τον κόσμο νεόπλουτοι και ολιγάρχες από χώρες κακομοιριάς, με δις από το πουθενά μπαίνουν στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι διότι με την αξιοπιστία και το πεντακάθαρο δούναι και λαβείν στο αγγλικό πρωτάθλημα γίνεται το πιο παστρικό πλύσιμο μαύρου χρήματος. Υ.Υ. Τι είναι αυτό; Υπερανω ιποψίας.

Διαβαστε ακομα:

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΕΓΙΝΕ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΚΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ