ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟ 6 -6

 

Ο Χαράλαμπος – Μπάμπης – Τεννές προπονητής (1953) ξανα στον Απόλλωνα. Για έκτη φορά! Τι σημαίνει αυτό; Πως έξι φορές θεωρήθηκε κατάλληλος και πέντε φορές ακατάλληλος. Και θα ισοφαριστεί το πράμα όταν με το… καλό η ΠΑΕ διακόψει τη νέα συνεργασία. Κι όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πως είναι, δηλαδή;

Και τις έξι φορές που προσλήφθηκε από τον Απόλλωνα, μάλιστα από διαφορετικούς μεγαλομετόχους, το κριτήριο επιλογής δεν ήταν αξιοκρατικό- κι αυτό μόνο δεν μειώνει την αξία του Τεννέ. Και τις πέντε φορές που κλήθηκε να αναλάβει την ομάδα δεν συνέβη διότι πράγματι εκτιμήθηκε η αξία του- κι αυτό δεν είναι προσθέτει στην όποια αξία του Τεννέ.

Μια ελληνική ΠΑΕ συνήθως συνεργάζεται εντελώς τυχοδιωκτικά με προπονητή. Προσλαμβάνουν και σουτάρουν τον προπονητή πάνω στην απελπισία τους. Έ, ας τον πάρουμε, καλός είναι… Και τον διώχνουν ως αποτυχημένο, αν η ομαδίτσα δεν τσουλάει.

Ο Τεννές ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής στον… Απόλλωνα. Ποτέ δεν φόρεσε φανέλα ομάδας Α΄εθνικής. Ως προπονητής ανέβασε στην Α΄εθνική τις ΠΑΕ Ακράτητο, Καλλονή, Κέρκυρα, Παναιτωλικό, Λαμία και δούλεψε σε ομάδες του μεγάλου πρωταθλήματος, Αθηναϊκού, Πανηλειακού, Λεβαδειακού, Άρεως. Ακόμα στις ΠΑΕ Καλλιθέα, Καλαμάτα, Πανελευσιακός κ.α.

Η επαγγελματική πορεία του Τεννέ φωτίζει από μια άποψη το πορτραίτο του ντόπιου επαγγελματικού ποδοσφαίρου.   

Διαβαστε ακομα:

ΠΑΟΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ... ΤΖΟΓΑΔΟΡΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ