ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΟΥ!

 
Άδικο για τον ΠΑΟΚ να μην κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Και γιατί είναι άδικο το 1-1, παρακαλώ; Επειδή ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Αν συνεχίσουμε την κουβέντα παρασυρμένοι από άσχετους κινδυνεύουμε κι εμείς να χαρακτηριστούμε άσχετοι με το ποδόσφαιρο. Το ότι η μια ομάδα είναι καλύτερη δεν σημαίνει ότι της ανήκει η νίκη, Ότι της αξίζει η νίκη. Αυτά αλλού, όχι στο ποδόσφαιρο.
Η ''αδικία'' και η ''αναξιοκρατία'' είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ποδόσφαιρο. Και στηρίζουν τον τζόγο. Δεν θα υπήρχε στοίχημα, οργανωμένο και νόμιμο, αν στα παιχνίδια του ποδοσφαίρου κέρδιζε πάντα ο καλύτερος, ο ανώτερος. 
''Δεν κερδίσαμε, αδικία, είμασταν καλύτεροι... ''. Επιτέλους!. Σπαστικό και άχαρο να βγαίνουν στο γήπεδο οι δυο ομάδες και να περιμένουν ποδοσφαιριστές και οπαδοί να αποδοθεί… δικαιοσύνη. Απαράδεκτο. Αντιποδοσφαιρικό.
Σύμφωνοι, ο διαιτητής στο χορτάρι εκτελεί χρέη δικαστή. Και λοιπόν; Και προκειμένου να ενισχυθεί η δικαστική αξιοπιστία του σφυρικτράκια κι όχι να γίνει… δίκαιο το παιχνίδι, μπήκε στο κόλπο το VAR. Κανένας κανονισμός, όμως, κανένας νεωτερισμός δεν θα… υπονομεύσει το ''μεγαλείο'' της αδικίας που εξ ορισμού ενυπάρχει στη ψυχή και το σώμα του ποδοσφαίρου.
Αν θες δικαιοσύνη, τότε ξέχνα το γήπεδο. Πάγαινε στο δικαστήριο. Και πάλι δεν είσαι σίγουρος πως θα… δικαιωθείς. Πιθανόν να σου τύχει δικαστής μπακάλης και να βαριέται ο χάλιας να δει επαγγελματικά την υπόθεση σου. Να είναι αριστερά στην έδρα εισαγγελέας πουλημένο τομάρι ο οποίος σε τρώει ωμό με τα κουμπιά μαζί.
Λέμε και για το στοίχημα. Ποντάρουμε και στην αδικία, δηλαδή. Που είναι ένα ακόμα αρχέγονο στοιχείο ζωής, κοινωνικής ζωής και χαρακτηρίζει τον άνθρωπο. Ύστερα είναι και το άλλο στο ποδόσφαιρο. Η καλύτερη ομάδα, με τους πιο ακριβούς παίκτες, με τη βαρειά φανέλα απέναντι της κατώτερης αντιπάλου κάποια μέρα είναι σκέτο χώμα. Συμβαίνει. Και ο τζογαδόρος τι θα μας πει; Πως ήταν... άδικο που δεν έπαιξε καλά η καλύτερη ομάδα;
Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΑ ΣΤΡΑΒΑ