ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΟΥΛΟ

 

Σα να μην έγινε το ντέρμπυ Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Έγινε; Κι αν έγινε, τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα σε δυο αντιπάλους που τραβάνε δρόμους χωριστούς; Ο μεν Ολυμπιακός, ο πρωταθλητής, συνεχίζει τις μέτριες εμφανίσεις του, σε μια μάλλον τυπική διαδικασία να επαναλάβει την επιτυχία του. Και χωρίς να πιέζεται, σχεδόν με αδιαφορία, διότι δεν δέχεται την πίεση από ανταγωνιστή. Η δε ΑΕΚ;

Τραυματισμένη και σίγουρα άτυχη η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη να παίξει για πάρτη της, να αναμετρηθεί με τον εαυτό της, με σκοπό μονάχα να ανακαλύψει κάποιο βότανο, κάποιο γιατρικό να βάλει στις ανοικτές πληγές της. Και να κέρδιζε, αποτέλεσμα που δεν ήταν παράλογο για όποιον παρακολούθησε αυτό το περίεργο ματσάκι, τίποτα δεν θα την ωφελούσε. Βαθμολογικά, αφού είναι εκτός πορείας τίτλου, και ηθικά, διότι είναι πολύ πρόσφατα τα χαστούκια στο πρόσωπο της.

Για ποιο ντέρμπυ να μιλήσει κανείς όταν το  ματς από το πρώτο λεπτό ήταν ανοικτό και στις δυο πλευρές του, όμως η εικόνα ζωγραφίζονταν από χέρι κουλό. Από τη βαρεμάρα και τη χαλαρότητα του Ολυμπιακού, από την έλλειψη πίστης της ΑΕΚ και την… ικανοποίηση της που κρατούσε στα ίσα το παιχνίδι.

Τελικά, πήρε το τρίποντο ο Ολυμπιακός, με γκολ αμυντικού, του ''τζιχαντιστή'' Εμβιελά στα τελευταία λεπτά (στη φώτο, δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του, που τους άλλαξε το… χρώμα, τους έβγαλε ασπροπρόσωπους).

Διαβαστε ακομα:

ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙΣ ΤΟ... ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ