Η ΑΕΚ ΕΜΠΛΕΞΕ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ

 

Το έχει καταφέρει – και μόνο κατόρθωμα δεν είναι -  η ΑΕΚ. Κάθε παιχνίδι της, μάλιστα κι αυτό που δίνει στο ΟΑΚΑ, να κουβαλάει την απαίσια μυρουδιά της θανατίλας. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ένωσης, διότι το ειδικό της βάρος και η αξία των παικτών της δεν δικαιολογούν τόσες αποτυχίες. Απώλειες βαθμών και, κυρίως, αγωνιστική απόδοση προβληματική. Με πολλά ερωτηματικά…

Απόψε είναι το ντέρμπυ ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα στις 7.30. Κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ είναι κρίσιμο. Δύσκολο. Αβέβαιο.

Στον πάγκο θα είναι ο 41χρονος Αργύρης Γιαννίκης, πρώην του ΠΑΣ Γιάννινα. Το τελευταίο που σκέπτεται σήμερα ο προπονητής της ΑΕΚ είναι ότι θα κοντράρει την… παλιά του ομάδα. Δεν υπάρχουν αυτά. Καμιά σχέση, αισθηματική ή κάθε άλλου είδους δένει τον κάθε επαγγελματία με την πρώην και την νυν ομάδα στην οποία εργάζεται. Η κάθε ΠΑΕ είναι απλά ένας εργοδότης, όχι σύζυγος ή γκόμενα.

Αν κερδίσει απόψε ο ΠΑΣ, τότε πιάνει αγκαλιά την ΑΕΚ στη βαθμολογία. Και οι δυο στους 39 πόντους. Στη σκιά του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ έχει στηθεί ο χορός των σπαθιών από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΣ, ΟΦΗ, Αστέρα, και από κοντά ο Άρης.

Για να ξεχωρίσει από τον ''κλοιό'' των άλλων η ΑΕΚ χρειάζεται θρίαμβο, όχι απλά μια νίκη κουτσή και με τη ψυχή στο στόμα. Νίκη σε κάθε αγώνα με τριάρες και τεσσάρες. Να δείξει ότι ξεχωρίζει τουλάχιστον, ότι δεν είναι μια από τα ίδια με ομάδες που δεν ξεκίνησαν με στόχο να διεκδικήσουν ρόλο πρωταγωνιστή στο πρωτάθλημα.
Στη φώτο, από τη νίκη 2 - 1 της ΑΕΚ στα Γιάννενα, στο ματς του πρώτου γύρου.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ... ΦΟΡΑ