Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

 
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ουσιαστικά το πρωτάθλημα πριν ξεκινήσουν τα play-off. Στα 26 παιχνίδια πέτυχε 47 γκολ και ήρθε πολύ κοντά στην κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος στην Ιστορία. Καθορίζουν την επιτυχία ή την αποτυχία της ομάδας, της κάθε ομάδας τα γκολ; Βεβαίως! Τα γκολ που (δεν) δέχεται η ομάδα, όχι τα γκολ που βάζει.
Το πρωτάθλημα το πήρε ο Ολυμπιακός διότι δέχθηκε τα λιγώτερα γκολ! Όχι τα περισσότερα. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, πέτυχε τρία τέρματα περισσότερα του Ολυμπιακού στα 26 ματς. Ο οποίος ΠΑΟΚ έφαγε δέκα τέρματα περισσότερα, 24 έναντι 14 του Ολυμπιακού. 
Η άμυνα δίνει νίκες. Και πρωταθλήματα. Η καλύτερη άμυνα, όχι η καλύτερη επίθεση. 
Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος με μείον 12 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Με 53 πόντους έναντι 65 του Ολυμπιακού. Γιατί; Επειδή ο ΠΑΟΚ υστέρησε αμυντικά.
Η αμυντική υπεροπλία του Ολυμπιακού τον κρατάει στο κεφάλι της βαθμολογίας και του έδωσε το πρωτάθλημα και μετά από έξι αγωνιστικές στα play-off. Συγκεκριμένα; Μετά από ένα σύνολο 32 αγώνων ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει 76 πόντους με 56 - 21 τέρματα έναντι 60 και 56 -30 του ΠΑΟΚ.
Η μεγάλη αλήθεια ζωής από καταβολής στον άνθρωπο. Πρώτα η άμυνα. Μικρή αξία έχει η καλή και αποτελεσματική επίθεση με τρύπια άμυνα. Όχι μόνο στο γήπεδο, σε κάθε ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ δραστηριότητα της ζωής. 
Διαβαστε ακομα:

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΘΑ ΦΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ