ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΕΚΤΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΛΟ...

 
Είναι δυνατόν εκτός από τους γνωστούς στα μπετά των κερκίδων θεών του ποδοσφαίρου να επέμβουν σε κάποιο αγώνα και αληθινοί θεοί που η ανθρώπινη Ιστορία τους έχει συνταξιοδοτήσει, τους έχει τοποθετήσει στη μυθολογία; Είναι απολύτως βέβαιος περί αυτού στο κείμενο που υπογράφει ο Φωστήρας, αναφερόμενος στον αλησμόνητο ημιτελικό της περασμένης Τετάρτης. Όλα έγιναν με θεϊκή βούληση, προκειμένου να ευνοηθεί η Ρεάλ και να τιμωρηθεί ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτυ, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από το Θείο. 
 
γράφει ο Φωστήρας
 
Δεν ξέρω τι είδατε εσείς στον επαναληπτικό του Champions League το βράδυ της Τετάρτης, όμως εγώ είδα καθαρά τη θεία βούληση να επεμβαίνει και να αλλάζει τις τύχες του αγώνα, ιδίως εκείνα τα 5 λεπτά που οι Θεοί του Ολύμπου κατέβηκαν με εντολή του Δία στο Bernabeu.

Δεν αστειεύομαι καθόλου. Ξέρετε, οι Καστιγιάνοι παρέα με την φλογερή καθολική τους πίστη, δίνουν μεγάλη σημασία σ’ αυτά τα θέματα. Έχουν βαθιά την πεποίθηση της θείας πρόνοιας πάνω από τον βασιλικό θυρεό της ομάδας τους. Και επί τούτου ο τόπος συγκέντρωσης και των πανηγυρισμών τους, μετά από κάθε επιτυχία, δεν είναι η Πλατεία του Ποσειδώνα, αλλά η Plaza de Cibeles, η πλατεία της τρομερής Φρυγικής Θεάς, που είχε βρει τις άκρες της με τον Δία.

Οι Μαδριλένοι από παλιά το ξέρουν και το πιστεύουν, ότι όποτε χρειαστούν την εύνοια του Πατέρα των Θεών, η προστάτιδα τους Θεά Κυβέλη κάτι θα του πει στ’ αυτί κι αυτός θα το κανονίσει. Το’ χει κάνει πολλές φορές.

Έτσι κι έγινε εκείνα τα 5 λεπτά που οι θεοί κατέβηκαν στο γήπεδο της Μαδρίτης. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το’ χουν ξανακάνει σε αυτό το γήπεδο. Ποτέ όμως τόσο απροκάλυπτα. Χωρίς νεφέλες, δίχως ομίχλη, σε κοινή θέα.

Από νωρίς είχε ανέβει στον Όλυμπο η Κυβέλη και ζήτησε από το Δία να βοηθήσει την αγαπημένη της ομάδα. Εκείνος βέβαια το είχε ήδη αποφασίσει να τιμωρήσει τον αυθάδη Γκουαρδιόλα που εννοούσε να παραβαίνει τους θεόδοτους νόμους του ποδοσφαίρου και να κατεβάζει την Σίτυ χωρίς σέντερ φορ. Τέτοιες ύβρεις δεν μένουν ποτέ ατιμώρητες.

Και ξεκινάει εκείνο το ακατανόητο 5λεπτο με τον Γκρίλις να χορεύει μόνος του όλη την αριστερή πλευρά και να φτάνει δύο φορές φάτσα με τον Κουρτουά. Κι όπως στην μονομαχία του Μενέλαου με τον Πάρη,  που ο Σπαρτιάτης στραγγάλιζε τον νεαρό πρίγκιπα της Τροίας με το λουρί του κράνους του, η Αφροδίτη έσωσε από βέβαιο θάνατο τον λατρεμένο της, έτσι ακριβώς και τις δύο εκείνες φορές, η κόρη του Δία  με κάποιο τρόπο έσωσε τη Ρεάλ από το δεύτερο γκολ. Την πρώτη με έναν από μηχανής θεό πάνω στη γραμμή και τη δεύτερη με τις… τάπες του Βέλγου τερματοφύλακα.

Από την άλλη μεριά του γηπέδου ο Απόλλωνας είχε ήδη αρχίσει να αφοπλίζει την άμυνα της Σίτυ, ακριβώς όπως είχε κάνει και με τον Πάτροκλο στην μονομαχία του με τον Έκτορα. Και το πρώτο χτύπημα του Ροδρίγκο δεν ήταν θανατηφόρο. Όμως το δεύτερο μόνο από χέρι θεού θα μπορούσε να συμβεί. Ο Ασένσιο πηδάει για κεφαλιά, τη βρίσκει τόσο ώστε να της αλλάξει πορεία για να πάει συστημένη στο κούτελο του Βραζιλιάνου και να ξετινάξει τα δίχτυα της Σίτυ.

Ότι ακολούθησε ήταν τυπική διαδικασία. Ο εμβρόντητος Γκουαρδιόλα είχε δει την Νέμεση ολοκάθαρα να φτερουγίζει και να προσγειώνεται στο Μπερναμπέου. Δεν μπορούσε πια να αλλάξει τίποτα. Ο ημιτελικός της Μαδρίτης επέπρωτο να περάσει στη μυθολογία του σπορ ως η πιο φανερή, η πιο απροκάλυπτη θεϊκή επέμβαση που κινηματογραφήθηκε ποτέ σε απευθείας παγκόσμια μετάδοση. Για να πείσει και τους πιο δύσπιστους, ότι οι στίχοι του Ομήρου δεν ήταν μόνο λόγια.   

Διαβαστε ακομα:

ΤΗΣ ΑΕΚ ΟΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΑΔΑ