ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΤΟΥΣ... ΑΛΛΟΥΣ, ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ!

 

Μέχρι προχθές ήταν must στην Ελλάδα: Όποια ομάδα έπαιρνε το πρωτάθλημα, το κατακτούσε βρώμικα. Δεν υπήρχε καθαρός πρωταθλητής. Αφού τερμάτισε με περισσότερους βαθμούς ήταν σίγουρο. Δεδομένο. Με τη βοήθεια της διαιτησίας έγινε πρωταθλήτρια. Χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ, όποια ομάδα το έπαιρνε, αυτό γινόταν διότι την είχαν σπρώξει τα κοράκια. Στις μαυροφόρες οφείλονταν η κούπα, όχι επειδή ο πρωταθλητής ήταν καλύτερος.

''Θεσμός'' στο ντόπιο πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο, μα κάθε χρόνο το πρωτάθλημα ήταν σημαδεμένο. Ο πρωταθλητής βρώμικος. Ανάξιος. Παράλογο πέρα για πέρα, ακόμα και να δεχθεί κανείς, ακόμα κι αν πράγματι το πρωτάθλημα δεν παιζόταν στα ίσα. Που δεν παιζόταν στα ίσα. Επειδή όλοι την έψαχναν στο αλλοιώς. Στο παρασκήνιο.

Δεν γίνεται, δηλαδή, να παίρνει με πλάγια μέσα το πρωτάθλημα ο πρώτος της βαθμολογίας κι όχι ο δεύτερος και ο τρίτος! Ή είναι, που είναι, βρώμικο το πρωτάθλημα ή δεν είναι. Και αφού παίζεται αλεπουδιάρικα, τότε και ο δεύτερος της βαθμολογίας, και ο τρίτος τα κατάφεραν με ματσαραγκιές.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία ούτε κιχ ακούστηκε από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Το πήρε με την αξία του. Παρ’ ό,τι σ’ όλη τη διάρκεια της σαιζόν 2021 - 22, ο πρωταθλητής έδειξε πως δεν έχει καλή ομάδα. Αυτή η αγωνιστική αδυναμία του Ολυμπιακού δεν μειώνει τόσο τον ίδιον, όσο τους… αντιπάλους του! Τον ΠΑΟΚ, δηλαδή, και την ΑΕΚ οι οποίοι ξεκίνησαν τη σαιζόν με στόχο το πρωτάθλημα.

Ναι, ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα χωρίς καλή ομάδα. Τι ντροπή για τους… άλλους όταν το έχασαν από ομάδα που δεν έπαιζε καλή μπάλα! Δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε ο Ολυμπιακός, αφού έκανε το… περίπατο στο πρωτάθλημα, βρίσκεται  με διαφορά 19(!!!) βαθμών από τον ΠΑΟΚ και 23 από την ΑΕΚ. Οι δε Παναθηναϊκός, Άρης με πορεία εκτός τροχιάς πρωταθλητισμού έχουν μείνει πίσω μείον 21 και 23 πόντων, αντίστοιχα.

 Στη φώτο, από την ήττα του πρωταθλητή Ολυμπιακού με 2 - 1 από τον Παναθηναϊκό. Η θαμπάδα οφείλεται στην... αφρικάνικη σκόνη που καβάλησε τη Μεσόγειο κι έφτασε μέχρι το Φάληρο.
Διαβαστε ακομα: