ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ... ΙΣΟΤΗΤΑ

 
Το κορίτσι στη φώτο με τον συμπατριώτη της ποδοσφαιριστή Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, είναι η 21χρονη Ίγκα Σβιατεκ ή Σφόντιεκ, Η νικήτρια στο τουρνουά τένις της Ρώμης. Η Νο 1 σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη. Θα την δούμε την άλλη εβδομάδα και στο Roland Garros.
Η εν λόγω Ίγκα, που γεννήθηκε στην Πολωνία Μάιο του 2001, έχει χάσει από την Ελληνίδα Μαρία Σάκκαρη, αλλά σήμερα παρουσιάζει ένα απίστευτο σερί από 28 αγώνες αήττητη. 
Το σκέφτηκα, με αφορμή τη χαριτωμένη Ίγκα, άλλο ότι σαν θηλυκό το κορίτσι δεν μετράει. Και που να την βρει τη θηλυκότητα με το επάγγελμα που έχει μπλέξει, λέω για το τένις. Από το πρωί μέχρι το βράδυ προπόνηση σε σπαρτιατικού τύπου. Της βγαίνει η ψυχή ανάποδα.
Τι σκέφτηκα; Γιατί να μην αντιμετώπιζε στη Ρώμη η Σβιάτεκ τον Τσιτσιπά ή τον Τζόκοβιτς; Άντρες και γυναίκες, λένε, είναι... ίσες. Σωστό. Επιβάλλεται η ισότητα να εφαρμόζεται στην πράξη, να ανταγωνίζονται και στον αθλητισμό, όχι μόνο στον γενικώτερο επαγγελματικό στίβο τα δυο φύλα. όχι μόνο στο τένις. Σ' όλα τα σπορ, σ' όλα τα αθλήματα.
Τι θα πει π.χ. Ρολάντ Γκαρός στους άνδρες και Ρολάντ Γκαρός στις γυναίκες; Αυτό είναι... διάκριση. 
Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΦΙΟΖΟΥ ΡΟΜΑΝ