ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΘΑ ‘ΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…

 

Ο Παναθηναϊκός έκλεψε την παράσταση. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα, αλλά έμεινε στη σκιά του αιώνιου αντιπάλου. Επόμενο. Αναμενόμενο από τον πρώτο γύρο ότι θα το ξαναπάρει ο Ολυμπιακός, άσε ότι δεν ήταν καλός. Δεν ικανοποίησε ο πρωταθλητής. Ενώ ο Παναθηναϊκός φόρτσαρε μετά τη στροφή, ήταν η καλύτερη ομάδα στα play- off και επιπλέον κατέκτησε το κύπελλο.

Το πιο σημαντικό. Ξαναμπαίνει στο κόλπο ο Παναθηναϊκός, κι εδώ είναι τα… δύσκολα. Έχει ανάγκη να κουμπώσει την επιτυχία του 2022 με μια δεύτερη στο τέλος της προσεχούς σαιζόν. Αν δεν πάρει το πρωτάθλημα, αν δεν ξαναπάρει το κύπελλο, και κυρίως αν δεν κερδίσει τις εντυπώσεις – έστω και χωρίς να σηκώσει κούπα! - τότε δεν θα είναι Παναθηναϊκός. Θα είναι, θα συνεχίσει να είναι ο εκτός παιχνιδιού Παναθηναϊκός.

Αυτό που πέτυχε το 2022 ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια… επένδυση. Το κέρδος θα γράψει την περίοδο 2022-23. Αν, λοιπόν, δεν διπλώσει την επιτυχία του, τότε θα είναι σα να μην υπήρξε ο πρωταγωνιστικός Παναθηναϊκός και ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός του 2022.

Επτά χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά, για το μέγεθος του Παναθηναϊκού, να μένει χωρίς τίτλο. Και στο διάστημα αυτό να βρίσκεται σε μνημονιακή κατάσταση, με συμβόλαια ποδοσφαιριστών χαμηλών πτήσεων και να έχει ξεχάσει την Ευρώπη. Όλα αυτά με τη μια σβήνονται αν στο νέο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός εμφανιστεί περισσότερο ισχυρός. Περισσότερο απαιτητικός. Και πως γίνεται αυτό;

Με μάγια και στα ζάρια δεν παίζεται αυτή η παρτίδα. Ούτε με προσευχές κι ευχές. Το πράγμα είναι καθαρά τεχνοκρατικό. Το ότι είμαστε Παναθηναϊκός, έχουμε βαρειά φανέλα, λέγεται μόνο στα άγρια θηρία, χούλιγκαν και σία. Η ατζέντα της παρέμβασης για έναν υγιή και δυνατό Παναθηναϊκό έχει ανάγκη τη γνώση του αντικειμένου και το πνεύμα της σύγχρονης εποχής. Του ποδοσφαίρου, όπως παίζεται σήμερα. Τα προπολεμικά τσιτάτα έχουν τελειώσει.

Διαβαστε ακομα:

''I AM HAPPY... '', ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΟΥ