ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Το ποδόσφαιρο έχει λεφτά. Γι' αυτό σχεδόν κάθε μέρα αγοράζονται ομάδες στην Ευρώπη. Πολλά λεφτά έχουν οι μπίζνες στο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό άνθρωποι άσχετοι, εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο και από το πουθενά βρίσκονται ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών κλαμπ. Σκοπός τους είναι το κέρδος. όχι η προσωπική τους φιγούρα. Επιχειρηματίες είναι, μιλάνε με τα κεφάλαια τους, επιδιώκουν το κέρδος, δεν αμολάνε τις σαχλαμάρες των μεγαλομέτοχων ΠΑΕ στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αύριο Κυριακή στις 6.30 είναι ο τελικός ανόδου στη μεγάλη κατηγορία του εγγλέζικου πρωταθλήματος. Αντίπαλοι στο Ουέμπλεϋ η Νότιχαμ Φόρεστ, κλαμπ που ιδρύθηκε το 1865, έχει ένα πρωτάθλημα και σήμερα είναι συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη (φώτο) και η Χάντερσφηλντ Τάουν του 1908, τρία πρωταθλήματα.
Η ομάδα που κερδίσει ανεβαίνει στην πρεμιέρ και τσεπώνει 180 εκ αγγλικές λίρες. Όποιος θέλει να μάθει το νούμερο στο πριμ ανόδου σε ευρώ, ας ψάξει να το βρει με την ισοτιμία των δυο νομισμάτων. 
Αυτή είναι η ουσία του πράγματος. Η κονόμα. Τα πακέτα. Λίγο ή σχεδόν καθόλου ενδιαφέρει ότι η Νότιγχαμ απουσιάζει 23 χρόνια από το μεγάλο πρωτάθλημα και η Χάντερσφηλντ μετά το 1972 κυκλοφορεί σε Β', Γ' και Δ' κατηγορία.
Με 50 εκ. στερλίνες ο Μαρινάκης το 2017 αγόρασε την Νότιγχαμ με τα δυο κύπελλα πρωταθλητριών, 1979 και 1980, και περίμενε να του κάτσει η δουλειά. Να ανέβει η ομάδα στην πρεμιέρ και να βάλει στο ταμείο της τα 180 πακέτα κι άλλα τόσα κάθε χρόνο, αν βέβαια το κλαμπ παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.
Τα εκατομμύρια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στα κλαμπ του πρωταθλήματος δεν είναι χάρισμα. Είναι τα χρήματα που αποτελούν έσοδα του πρωταθλήματος από τρία τηλεοπτικά δίκτυα και γίνονται μοιρασιά στις ομάδες.
Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο μόνο επιχειρηματικά δεν αντιμετωπίζεται. Δεν τους... συμφέρει να οργανώσουν το πρότζεκτ, αλλά και δεν το γνωρίζουν. Δεν γνωρίζουν, δηλαδή, τις εμπορικές δυνατότητες του πρωταθλήματος. Παρακαλάνε τα συνδρομητικά κανάλια να τους δώσουν τίποτα ψιλά για να την βγάλουν. Πρόεδρο στη σούπερ ληγκ, δηλαδή στη διοργάνωση του πρωταθλήματος βάζουν έναν άσχετο. Αδιανόητα πράγματα για την πραγματικότητα ενός αληθινά επαγγελματικού πρωταθλήματος. . 
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ''ΓΑΛΛΙΚΑ''...