ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ Η ΣΚΑΡΤΑΔΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 
Έγινε χθες η πρώτη κλήρωση του champions league, με την οποία δεν ασχολούνται καν οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Εκείνες που βρίσκονται στο επίπεδο των ομίλων, πολύ περισσότερο εκείνες που φιλοδοξούν τουλάχιστον να φτάσουν στους ''16'' της διοργάνωσης.
Κάποτε δικαίωμα συμμετοχής στο σπουδαιότερο κύπελλο της Ευρώπης είχε και η κουτσή Μαρία. Αρκεί να κατακτούσε το πρωτάθλημα της χώρας της. Όλες οι ομάδες στο ίδιο τσουβάλι, της Αγγλίας και της Μάλτας, του Λουξεμβούργου και της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Αλβανίας.
Το πράμα βρήκε το δρόμο του όταν άρχισαν να πέφτουν στο ποδόσφαιρο τα πολύ χοντρά πακέτα. Και από την άλλη έσκασαν μύτη νέα κράτη, κάτι Αρμενίες και Μολβαδίες, Σκόπια και Κόσοβα. Επόμενο ήταν να πέσει μαχαίρι, πιο σωστά να μπουν εμπόδια στις ομάδες της σκαρταδούρας να μπουν στο μεγάλο πανηγύρι επειδή σήκωσαν το κατσαρόλι στην Λιθουανία και την Σλοβακία.
 Τεράστια έκπληξη, αληθινά αδύνατον είναι να προκριθούν μέχρι τους ''32'', δηλαδή στους ομίλους οι 30 ομαδούλες της χθεσινής κλήρωσης. Στον επόμενο γύρο, τουτέστιν στον επόμενο φράκτη, θα προχωρήσουν οι 15 νικήτριες των ζευγαριών. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα περιμένει στη σειρά του, να μπει στη μάχη από την επόμενη φάση.
Κι άλλη ομάδα στη συνέχεια θα χρειαστεί να αποκλείσει ο πρωταθλητής Ελλάδος για να φτάσει, επιτέλους, να έχει παρουσία στους ομίλους του champions league. Στη  φώτο, η Μάριμπορ, με μακράν τα περισσότερα πρωταθλήματα Σλοβενίας ξεκινάει από τη χθεσινή κλήρωση το μαραθώνιο να προκριθεί στο τσάμπιονς ληγκ, στην πραγμματικότητα να πάει καλά με στόχο να εξασφαλίσει συμμετοχή στο Europa league. 
Διαβαστε ακομα:

ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ