ΣΠΑΤΟΥΛΑ Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ

 
Από το 2014 φοράει τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου ο 34χρονος Πολωνός Ρόμπερ Λεβαντόφσκι. Και επειδή ο παικταράς, ένας από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες σήμερα θέλει να αλάξει μαγαζί, θέτω το απλό ερώτημα:
- Ποιος είναι περισσότερο ισχυρός; Ο ποδοσφαιριστής ή η ομάδα.
Όλοι συμφωνούν ότι υπεράνω είναι η ομάδα. Κι όχι μόνο διότι είναι ο εργοδότης. Ποιος ποδοσφαιριστής, ακόμα κι αν είναι μέγας και τεράστιος! Ο ποδοσφαιριστής πάει κι έρχεται. Σήμερα είναι κι αύριο χαίρετε.
Έτσι το βλέπουν. Επειδή ο ποδοσφαιριστής δεν έχει οπαδούς. Έχει ημερομηνία λήξεως. Αντίθετα, η ομάδα είναι αιώνια. Παντοτινή. Οι οπαδοί αγαπάνε κι είναι κολλημένοι με την ομάδα.
Εγώ τα βλέπω διαφορετικά. Για μένα ο ισχυρός είναι ο παίκτης, ακόμα και ο παικτάκος. Επειδή ο ποδοσφαιριοστής, ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι υπαρκτός. Απεναντίας, η ομάδα είναι αέρας. Δεν υπάρχει. Μόνο το όνομα υπάρχει, το σήμα της, η φανέλα της. Υπόθεση καθαρά ειδωλολατρική. Συμβολική. Όχι πραγματική.
Από τη στιγμή που εξεδήλωσε σεμνά και ταπεινά την επιθυμία του να φύγει από την Νο 1 γερμανική ομάδα, άρχισε το γλύψιμο στον Λέβα. Η  Μπάγερν έβαλε μπροστά την καλύτερη σπάτουλα να αλλάξει την απόφαση του Ρομπέρτου. Μη χάσει την καλύτερη ίσως μεταπολεμική μεταγραφή στο γερμανικά πρωτάθλημα.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ