ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ

 
Η φωτογραφία ξεγελάει. Δεν λέει τίποτα. Δυο άνδρες που εκπροσωπούν διαφορετικά συμφέροντα, και το πλέον ουσιαστικό ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν. Δεν είπα και το άλλο. Οι δυο τους δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα, και δεν εννοώ τα ελληνικά ή τα σλοβένικα, τα αγγλικά και τα γερμανικά. 
Ο 55χρονος ωραιοπαθής τζιτζιιφιόγκος που από το 2016 παριστάνει τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου μίλησε με τον Μητσοτάκη για τα... προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανοησίες. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο ποδόσφαιρο μας. Κι αν υπάρχει αρμόδιος να το επιλύσει δεν είναι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο Σλοβένος δικηγοράκος. Να ξέρουμε τι λέμε.
Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα, το οποίο είναι ιδιωτική επιχείρηση. Μια συντεχνία ανωνύμων εταιρειών που κυκλοφοράνε στην πιάτσα όπως γουστάρουν. Δεν τους απασχολεί το εμπορικό κέρδος, έχουν χόμπυ να βρίζουν τους διαιτητές και τα αφεντικά να μοστράρονται για σωτήρες. Ποιο είναι το πρόβλημα; Όταν οι ίδιοι δεν έχουν πρόβλημα, περί ποίου θέματος η συζήτηση.
Ο Τζεφέριν και η ΟΥΕΦΑ κάνουν πολιτική, δεν κάνουν μπίζνες. Μπίζνες κάνουν αλλά παλαιοκομματικά. Μη χάσουν τις χοντρές μάσες αν έρθει η ώρα να πάρουν τον έλεγχο του οικονομικού γίγνεσθαι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα μεγάλα μαγαζιά της μπάλας, Ρεάλ. Μπάγερν, Λιβερπουλ και σία. Και επειδή το έργο και στο ποδόσφαιρο παίζεται με σημαδεμένη τράπουλα, δηλαδή δημοκρατικά, ο ουεφατζής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό για να εξασφαλίσει τη ψήφο της Ελλάδος. Η ΕΠΟ, δηλαδή, να πάει με τα νερά της ΟΥΕΦΑ στον πόλεμο με τις ΠΑΕ καρχαρίες της Ευρώπης.
Διαβαστε ακομα:

ΝΑ, ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ