Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ

 
Τελικά, με αποτυχία ο Ολυμπιακός κατάφερε, τελικά, να περάσει αυτός στους τελικούς του γιουρόπα, που δίνουν περισσότερα φράγκα από τους ομίλους του κόνφερενς. Στους τελικούς της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου προκρίθηκε ο αποκλεισμένος από τον Έλληνα πρωταθλητή Απόλλωνας Λεμεσού. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ρεβάνς, πάλι με 1-1, στο Καραϊσκάκη.
Αποτυχία του Ολυμπιακό; Βεβαίως αποτυχία! Ναι μεν προκρίθηκε, αλλά στην έδρα του χωρίς να νικήσει, ούτε και μετά την παράταση. Οπωσδήποτε είναι επιτυχία για την ελληνική κι όχι την κυπριακή ΠΑΕ να συμμετάσχει σε διοργάνωση που θα έχει περισσότερα έσοδα, αλλά ο τρόπος που προκρίθηκε έγινε στο... μπαρμπούτι.
Πρόκριση στα πέναλτυ είναι υπόθεση καλής ζαριάς. Ο Ολυμπιακός κουδούνισε καλύτερα τα κόκαλα στη χούφτα, και χάρη στον Τσέχο τερματοφύλακα Τόμας Βάλτσικ, υπερίσχυσε στα πέναλτυ. Το ίδιο έργο, σαν την προηγούμενη πρόκριση του Ολυμπιακού, με την Σλόβαν Μπρατισλάβα. Πάλι με πέναλτυ.
Ένα γκολ έβαλε ο Ολυμπιακός στο 2 κι αυτό ήταν. Δεν ξανασκόραρε. Η φάση του 1 - 0 ξεκίνησε από χοντρή γκέλα αμυντικού του Απόλλωνα, του Έλληνα Μαυρία, αλλά χρειάστηκε, πρώτον, να εκμεταλλευτεί το λάθος του αντιπάλου ο Ρέαμπρατσιουκ, δεύτερο, ο Μολδαβός να κάνει σπέσιαλ ασίστ- έτοιμη για γκολ και, τρίτο, να την αξιοποιήσει, να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό ο Μασούρας. Έτσι μπαίνουν τα γκολ, δεν φτάνει μόνο η απροσεξία του αντιπάλου.
Ο Απόλλων σκόραρε στο 90. Είναι η ''τιμωρία'' του Ολυμπιακού, που απέτυχε να βάλει δεύτερο γκολ στον ακίνδυνο αντίπαλο και συνέχιζε να περπατά σε τεντωμένο σχοινί μέχρι το τέλος. Στη δε παράταση, ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου... ευχάριστη εικόνα. Είχε παραδώσει το παιχνίδι στους αντιπάλους. Δεν είναι δικαιολογία ότι είχε μείνει με δέκα, μετά την κόκκινη στον κεντρικό αμυντικό Μπά
Ο Θωμάς Βάλτσικ (φώτο) απέκρουσε τρία(!) πέναλτυ, και τα τρία από την ίδια πλευρά, τη δεξιά του. Είναι 33χρονών, 42 φορές διεθνής με την εθνική Τσεχίας, πριν έλθει στον Ολυμπιακό το 2021 είχε φορέσει τη φανέλα της Σπάρτα Πράγας, της Βασιλείας Ελβετίας και της Σεβίλης Ισπανίας.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ 1- 1 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ