ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ....

 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΙΟ 
 
Η αθλητική επικαιρότητα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με πρωταγωνιστές πραγματικούς σούπερ ήρωες.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: Δεν είναι του κόσμου τούτου. Παίζει με τους αντιπάλους του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μοιάζουν όλοι δίπλα του  παιδιά στο ανοιχτό της γειτονιάς. Η δύναμη, η ταχύτητα, το ύψος, τα φυσικά του χαρακτηριστικά και η σωματική του διάπλαση μετά τα 8 χρόνια θητείας στο ΝΒΑ, είναι τερατώδη. Παραπέμπουν πραγματικά σε ήρωα βγαλμένο από ταινία της MARVEL. Στα 27 του είναι όχι μόνο εν αναμονή Hall of Famer, αλλά το όνομα του συζητιέται ήδη στην άλλη μεριά του Ατλαντικού για την πρώτη δεκάδα των κορυφαίων όλων των εποχών.

ΤΖΟΚΙΤΣ: Το κορυφαίο μπασκετικό κομπιούτερ που έχει βγάλει η Γηραιά ήπειρος. Η εποπτεία του στο οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο γήπεδο είναι απόλυτη. Η αντίληψη του στο παιχνίδι μοιάζει ανώτερη και από αυτή του θρυλικού Σαμπόνις. Τις πάσες που κάνει με το ένα χέρι δεν τις έχουμε ξαναδεί από ψηλό σε κανένα γήπεδο ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού.  Όση μυϊκή μάζα του λείπει, τόσο μυαλό διαθέτει.  

Θύμα, ωστόσο, μαζί με όλη την Σερβική εθνική, μίας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ στον προημιτελικό του Βερολίνου από την απίθανη Ιταλία. Όσα είδαμε στο 2ο ημίχρονο εκείνου του αγώνα, είναι από αυτά που κάποτε διαβάζαμε στο «Αγόρι» εμείς οι παλαιότεροι και μεγαλώνοντας αποδεχθήκαμε ότι τελικά γίνονται μόνο σε σελίδες κόμικ.    

ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ: Το μεγαλύτερο ταλέντο του ευρωπαϊκού μπάσκετ από την εποχή του θρυλικού Ντράζεν Πέτροβιτς. Όσοι παίξαμε στα τσιμεντένια  λέγαμε ότι μετά τον «Μότσαρτ» το καλούπι είχε σπάσει και πως δεν θα ξαναβλέπαμε ποτέ κάτι παρόμοιο. Η Φύση όμως αποφάσισε διαφορετικά. Και η χώρα του, η Σλοβενία, που βγάζει τις ομορφότερες, ίσως, γυναίκες της Ευρώπης, θα μνημονεύεται στο μέλλον και για το ότι έβγαλε τον κορυφαίο Ευρωπαίο μπασκεμπολίστα του 21ου αιώνα.   

Διαβαστε ακομα:

Η ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ