Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

 
Απόψε Κυριακή στις 9.30 ένα πολύ καλό ματς. Μας γαργαλάει το ενδιαφέρον η αναμέτρηση της Τούμπας. Αντίπαλοι οι δυο πρωτοπόροι της βαθμολογίας, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.
Κάθε φορά που θα συναντηθούν στο γήπεδο οι δυο ομάδες είναι διαφορετικές. Με διαφορετικούς παίκτες, προπονητές. Η ομάδα παραμένει η... ίδια. Πως γίνεται αυτό; Γίνεται διότι στη θεωρία, και στο ποδόσφαιρο, δηλαδή στον οπαδισμό, κυριαρχεί ο ειδωλολατρισμός. Με τη φανέλα είναι ο κόσμος.
Και παίζει στο γήπεδο η... φανέλα; Ανεξάρτητα αν την φοράνε αυτοί, κι όχι κάποιοι άλλοι; Δεν έχει αποδειχθεί ότι η φανέλα είναι απούσα από ένα ντερμπυ! Στη φώτο Σαββίδης και Αλαφούζος παρακολουθούν παλαιότερο αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού στην Τούμπα.
Μετά από χρόνια, μετρημένα 13, ο Παναθηναϊκός πάει στην Τούμπα ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. Μοιάζει φρέσκος, ξουρισμένος, αρωματισμένος και πολύ ψύχραιμος στο τραπέζι, να μαζέψει πάλι όλο το χαρτί. Έκανε το 5 στα 5 και θέλει να φύγει πάλι με τρίποντο. Γιατί, όχι; Έχει κάνει ζημιές στον ΠΑΟΚ, μέσα στην Τούμπα, και σε εποχές που ήταν εκτός κόλπου.
Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ μοιάζει με τον αναρριχητή, που προσπαθεί να κρατηθεί ψηλά. Να φτάσει στην κορυφή, αλλά τα βρίσκει σκούρα, δεν τα καταφέρνει.. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ MAGNUM OPUS ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ