Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ... ΜΟΥΝΤΙΑΛ

 
Φαβορί, λενε, είναι η Βραζιλία στο μουντιάλ του Κατάρ. Κι αυτοί που το λένε είναι ειδικοί και αναλυτές, όχι τίποτα καφενεία. Σε ποιο τα λένε αυτά. Εμείς τουλάχιστον οι βραζιλιανικοί, οι θαυμαστές της αιώνιας Βραζιλίας δεν μασάμε. Τι, δηλαδή; Να τσιμπήσουμε ότι ο Νεϋμάρ θα σηκώσει την κούπα του μουντιάλ μετά από 20 χρόνια; Με ποια λογική.
Τα κόζα είνα αμείλικτα. Η Βραζιλία για τελευταία φορά έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2002 και από τότε εξαφανίστηκε. Και το 2014 άρπαξε μια ξεγυρισμένη εφτάρα από τους Γερμανούς και χώθηκε για τα καλά στον τάφο. Να αναστηθεί η Βραζιλία κομματάκι απίθανο. 
Ανήκουν στο παρελθόν οι καιροί όπου σε κάθε διοργάνωση του μουντιάλ πρώτο φαβορί ήταν πάντα οι καριόκας. Πάνε αυτά. Είμαστε με την Βραζιλία, αλλά όχι οπαδοί της. Αγαπάνε το τεχνικό, το αρτίστικο ποδόσφαιρο, όμως δεν είμαστε με την Βραζιλία όταν δεν είναι άξια να υπηρετήσει την ποιότητα, την παράδοση.
Τελευταία φορά η Βραζιλία ήταν δεύτερη το 1998. Τρίτη το 1978. Τέταρτη το 2014. Δεν το έχουν χωνέψει ότι η Βραζιλία δεν είναι πια πρώτη, ούτε στους λάτρεις του παρελθόντος;  
Διαβαστε ακομα:

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΠΛΟΥΜ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡ