ΟΙ ΚΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΠΛΑΝΟ

 
Οι τελετές έναρξης και λήξης μόνο αθλητικό χαρακτήρα δεν έχουν στους ολυμπιακούς αγώνες και τα μουντιάλ της εποχής μας. Περισσότερο στήνονται ως δήθεν καλλιτεχνικά, και πολιτιστικά event.     Γι' αυτό, άλλωστε, τις οργανώνουν σκηνοθέτες. Κυριαρχούν ο χορός και η μουσική μέσα σ' ένα επιθεωρησιακό καΙ φαντασμαγορικό συνδυασμό όπου κινούνται και θορυβούν δεκάδες, εκατοντάδες άτομα και κουστούμια. Από κοντά ένα όργιο φωτισμών και χρωμάτων, ο απόλυτος θρίαμβος της τεχνολογίας.
Το Κατάρ έχει αποφασίσει να παίξει δυτικά. Έτσι να μπει στο χάρτη, με τα δις από τα έτοιμα έσοδα του, που δεν ξέρει που να τα επενδύσει. Τόσα πολλά είναι, ατέλειωτα είναι τα δολάρια από τον φυσικό πλούτο της μικρής χώρας, το ένα δέκατο τρίτο σε σύγκριση με την έκταση της Ελλάδος,
 Εντάξει έδειξαν καμήλες και κελεμπίες, τις ρίζες τους σα φυλή μπαστάρδικη της ερήμου, αλλά όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερο.και τρίτο πλάνο. Η δυτική κουλτούρα, οι ρυθμοί της ροκ, της ποπ, και της μέταλ καπέλωσαν την τελετή έναρξης, που έχασε το στοίχημα και των εντυπώσεων.  
Διαβαστε ακομα:

ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ