Ο ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ, Ο ΑΛΛΟΣ ΚΛΑΙΕΙ...

 
Να πάμε καλά στο μουντιάλ, να δώσουμε χαρά στο λαό μας που υποφέρει... , είπε ο Χατζησαφή, αρχηγός του Ιράν και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Έχει δίκαιο ο παίκτης, διότι πράγματι οι λαοί είναι καταδικασμένοι να χαίρονται και να λυπούνται από τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Λαοί καπιταλιστικών και σοσιαλιστικών καθεστώτων, αδιάφορο αυτό. Όλοι, άλλωστε, οι λαοί υποφέρουν, ακόμα και στις περισσότερο οικονομικά ή πολιτιστικά ανεπτυγμένες χώρες.
Το υπερήφανο Ιράν, όλες οι χώρες είναι υπερήφανες, γνωστό, αλλά λέμε, στην πρεμιέρα του στο μουντιάλ σκορπίστηκε από την Αγγλία. Συντριβή 6 -2, ήττα που μένει ιστορικά και πονάει. Κλαίει ο λαός του Ιράν, άσχετα αν αυτός δεν έπαιξε. Από την άλλη πανηγυρίζει ο λαός της Αγγλίας, που κι αυτός δεν έπαιξε. Δεν έχει σημασία αυτό. Μιλάμε δημοκρατικά, Όλοι οι λαοί διαπνέονται από δημοκρατικά ιδεώδη, οι ποδοσφαιριστές τους εκπροσωπούν.
Βέβαια, κάποιοι λαϊκοί άνθρωποι, γελοιοποιούν τον λαό. Χάνει εύκολα και άνετα το υπερήφανο Ιραν με 4-0 και κόντρα στην εικόνα του αγώνα μειώνει σε 4 - 1. Και κάποιο Ιρανοί στην εξέδρα πανηγύριζαν. Για ποιο λόγο; Όχι διότι δέχθηκαν τέσσερα γκολ, αλλά ότι κι αυτοί είναι ικανοί να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό. Ίδιο  σκηνικό και στο 6 - 2, στο δεύτερο γκολ του λαού που υποφέρει. Τα έξι γκολ που δέχθηκαν δεν τα έφαγε ο λαός, αλλά η ηγεσία του λαϊκού καθεστώτος του Ιράν.
Σημειώνουμε ότι τα πρώτα πέντε γκολ της Αγγλίας πέτυχαν αραπάκια, παίκτες μαύρου χρώματιος, άλλοτε σκλάβοι της πάλαι ποτέ βρετανικής αυτοκρατορίας, που κι αυτοί εκπροσωπούν τον λαό στην ιγγλατέρα. Ο Ξέρξης και ο Δαρείο;, Αυτούς τους κατάπιε η Μακεδονία, την Ιστορία της οποίας εκπροσωπεί ο περήφανος λαός της Βόρειας ''Μακεδονίας''.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΚΑΤΑΡ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ