ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ

 
Ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου πέθανε στα 86 το 2018. Ο άλλος του πληρώματος, ο Γιώργος Ζαίμης πέθανε το 2020 σε ηλικία 83 χρονών. Τελευταίος έφυγε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στα 83 με το έμπα του 2023. Ο διάδοχος ήταν ο πηδαλιούχος του σκάφους ''Νηρεύς'', με το οποίο οι τρεις ιστιοπλόοι πήραν πριν ακόμα την τελευταία διαδρομή το χρυσό μετάλλιο στα Ντράγκον. Την πρώτη θέση στους ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης.
Το ιστορικό γεγονός, χρυσό η Ελλάδα σε ολυμπιακούς, συνέβη στις 8 Σεπτεμβρίου στα νερά της Νάπολι. Σ' αυτή την ιταλική πόλη είχαν πάει ένα μήνα οι τρεις πριν από τους ολυμπιακούς, για να προπονούνται κάθε μέρα. Μέλος του πληρώματος, αναπληρωματικό βέβαια, ήταν και η πριγκήπισσα Σοφία, η οποία στη συνέχεια καλοπαντρεύτηκε κι έγινε βασίλισσα της Ισπανίας. Γαμπρός ο επίσης ιστιοπλόος Χουάν Κάρλος, ο οποίος είχε αδυναμία στο φουστάνι και σάλπαρε πιο συχνά σε κρεβατοκάμαρες.
 
Όχι μόνο για την ολυμπιακή του επιτυχία, κυρίως λόγω της βασιλικής του ιδιότητας, μετά τη Ρώμη ο Κωνσταντίνος έγινε επίτιμο μέλος στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Παραδοσιακό, άλλωστε, άντρο των γαλαζοαίματων η ΔΟΕ. Δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε ποια παρέμβαση έκανε ο Κοκός υπέρ της Ελλάδος στους ολυμπιακούς αγώνες του 1992, στην Βαρκελώνη. Το πήρε το ποτάμι...   
Διαβαστε ακομα:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΙ ΤΗ ''ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΔΗ''