Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ...

 
Ο Παναθηναϊκός είναι κυπελλούχος και το σήκωσε την περασμένη σαιζόν διότι στον τελικό του 2022 είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Ήδη η επιχείρηση ''επιστροφής'' του, δηλαδή να να ξαναγίνει αληθινός πρωταγωνιστής ο Παναθηναϊκός δέχθηκε χθες χτύπημα τελειωτικό. Αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ, μάλιστα χωρίς να τον κερδίσει ούτε στην Λεωφόρο. Έχασε 2 - 0 στην Τούμπα και ήλθε ισόπαλος 1 - 1 στην ρεβάνς. Πάει αυτό, τι άλλο πρόκειται να τον περιμένει; 
Τα πράγματα δεν είναι καλά, καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο βαθμό η ομάδα θα επηρεαστεί αρνητικά. ίσως και θετικά, μετά την αποτυχία στο κύπελλο. Είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, αλλά η διαφορά από τους διώκτες του είναι πλέον πολύ μικρή. Μια μόνο ήττα είναι αρκετή να στερήσει στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα στη βαθμολογία. Και δεν είναι μόνο η ΑΕΚ που ακολουθεί, είναι και οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ.
Μ'  άλλα λόγια ο Παναθηναϊκός είναι πια σε σταυροδρόμι. Σε σενάριο ποδοσφαιρικής φαντασίας απρόβλεπτο. Ποια θα είναι η συνέχεια; Να πάρει την ανηφόρα, με συνέπεια να ξαναβρεθεί στον αστερισμό των νικηφόρων αποτελεσμάτων; Να συνεχίσει την κατηφόρα και έτσι να χάσει κι άλλο έδαφος, Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος, απλά να συντηρηθεί στα ίδια επίπεδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τον καβαλήσει ένας, ίσως και δυο αντίπαλοι.
Λέμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Καμιά αντίρρηση. Πράγματι η φανέλα του είναι μεγάλη. Και δεν μίκρυνε η φανέλα του την περασμένη δεκαετία παρ' ό,τι γνώρισε πορείες, τη μια καπάκι μετά την άλλη, απογοητευτικές. Ο μεγάλος, ο ιστορικός Παναθηναϊκός πως αλήθεια θα αντιδράσει; Έχει να αντιμετωπίσει τον ''αιώνιο αντίπαλο'' Ολυμπιακό, αλλά και την ΑΕΚ, και τον ΠΑΟΚ. Αν δεν αντιδράσει σα μεγάλη ομάδα στο μεγάλο στοίχημα, τότε κινδυνεύει να βρεθεί πίσω και από τους άλλους τρεις. 

Διαβαστε ακομα:

ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ