ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ

 
Έχει μείνει στην Ιστορία. Το 1983, σα σήμερα 11 Φεβρουαρίου, στο κτίριο που στεγαζόταν για χρόνια ο ΟΠΑΠ, ο μακαρίτης πια υφυπουργός αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κατσιφάρας (φώτο) είχε πει τη... μεγάλη μπαρούφα. Το συνηθίζανε οι πασόκοι υπουργοί. Να απειλούν. Να εκφοβίζουν. Με φανφαρονισμούς και μεγαλοστομίες. Θα κάνουμε και θα ράνουμε. Στην ίδια... πατέντα και από το 2015 τα προσκοπάκια της νυχτερινής πασοκικης σχολής,  οι συριζαίοι.
Η αλήθεια είναι πως χρειάστηκαν κάποια χρόνια για να πάρει πρέφα η πιάτσα τους πασόκους. Να καταλάβουν πως οι αρχιερείς της πολυπόθητης Αλλαγής είναι σκέτοι παραμύθηδες. Και την έβγαζαν με το... στόμα. Έλεγαν, λοιπόν, ότι θα κλείσουν φυλακή τους παράνομους, ότι θα φτιάξουν τη διαιτησία, ότι θα σταματήσουν τους χουλιγκανισμούς, ότι θα ξανακάνουν ξένους τους αθλητές που με πλαστά χαρτιά ελληνοποιήθηκαν. Ένα σωρό πράματα θα τα έβαζαν στο σωστό δρόμο. Απατεώνες κανονικοί. Όχι αξιοσέβαστοι ανίκανοι.
Να παραδεχτούν ότι είναι άχρηστοι. Ότι τζάμπα πληρώνονται από το δημόσιο.
Γιατί, όμως, οι ιδεολόγοι του ΠΑΣΟΚ, οι προερχόμενοι από την αριστερά δεν προχώρησαν στις... δομικές αλλαγές με τις οποίες είχαν... δεσμευτεί με το... συμβόλαιο με τον λαό; Επειδή οι αλλαγές δεν γίνονται με σάλια, με λόγια μπαλκονάτα, απαιτείται δουλειά. Οι πασόκοι εξελίχτηκαν σε άρπαγες της εξουσίας μόνο, στην πραγματικότητα ένα καραδεξιό... κίνημα της συμφοράς που αντέγραψε την ΝΔ, και για να δικαιολογήσουν την κυβερνητική απραξία τους το ΄ριξαν στην... πολιτική αντιπαράθεση. Εμείς είμαστε... προοδευτικοί, οι της ΝΔ είναι συντηρητικοί. 

Μη λέμε πολλά. Σε συνέντευξή του, λοιπόν, στα γραφεία του ΟΠΑΠ εκείνη την ημέρα ο Κατσιφάρας άστραψε και βρόντηξε: “Αν δεν σταματήσουν τα κρούσματα βίας στα γήπεδα θα πάρω τέτοια μέτρα που θα με παρακαλάνε γονατιστοί οι πρόεδροι των ΠΑΕ να τα αποσύρω”. Ανέκδοτο; Σε καμία περίπτωση. Έτσι το είπε η υπουργάρα η πασοκάρα. Ένα κοινωνικό φαινόμενο, τον ποδοσφαιρικό χουλιγκανισμό, οι... προοδευτικοί της χώρας τον αντιμετώπιζαν με νταηλήκι.

Οι χούλιγκαν το είχαν παραξηλώσει τότε, όλοι οι μαλάκες θεωρούσαν ότι η ευθύνη ανήκει στις ΠΑΕ, και ο Κατσιφάρας τόλμησε να δείξει την... πολιτική του αποφασιστικότητα. Ποια ήταν η συνέχεια; Τίποτα. Ούτε η ποδοσφαιρική βία αποκλιμακώθηκε, ούτε πήρε κανένα μέτρο η κυβέρνηση, ούτε χρειάστηκε κάποιος πρόεδρος ομάδας να... πέσει στα πόδια του υπουργού.

Και με την κυβέρνηση Σύριζα τα ίδια έγιναν. Κάποιος Κοντονής πούλησε για δυο χρόνια σκληράδα και τα κατάφερε κι αυτός να διαπράξει μια τρύπα στο νερό. Με την κασέτα Κατσιφάρα. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΥ ΤΩΝ.... ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ