ΜΕ ΚΛΗΡΟ ΕΓΙΝΕ ΓΑΒΡΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 
Αντίπαλοι είναι απόψε ο καναλάρχης Αλαφούζος και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης. Συγγνώμην, αλλά με το ίδιο το κρυόπλαστο αστείο μου δεν μπορώ να χασκογελάσω... Κι όμως ο πράιμ μίνιστερ είναι γάβρος. Το παραδέχθηκε ό ίδιος. Μάλιστα, με τρόπο εξομολογητικό!
- Είμαι Ολυμπιακός, δεν το κρύβω...
Αυτό είπε ο Μητσοτάκης. Δηλαδή; Δεν κατάλαβα. Είναι ντροπή να έχει κανείς κληρώσει Ολυμπιακός σε ποδοσφαιρικά... φρονήματα; Κληρώσει, βέβαια. Κανένας δεν αποφασίζει με ψυχραιμία και σύνεση να γίνει οπαδός αυτής ή της άλλης ομαδάρας. Και κανείς δεν αρνείται την ομαδάρα του που από τύχη και χωρίς κριτήρια επέλεξε να ακολουθεί σ' όλη του τη ζωή.
Ζούμε στον αιώνα της ισοπέδωσης. Όλα είναι ίδια. Άσε τον φουκαρά τον γάβρο ή τον βαζέλο να θεωρεί πως είναι... διαφορετικό πράμα να υποστηρίζει την ομάδα του. Και τον χριστιανό ή τον μωαμεθανο να είναι κι αυτός υπερήφανος για την αλήθεια του δόγματος, αφού δεν ξέρει τι ζητάει η δική του θρησκεία και τι πρεσβεύει η άλλη. 
Κομουνιστής ή σοσιαλιστής είναι ο άλλος και στην πράξη δεν διαφέρει σε τίποτα επί της ουσίας με τον ένθερμο υποστηρικτή του καπιταλιστή. Ολυμπιακός ο Μητσοτάκης. Πιστεύει, δηλαδή, στα ιδεώδη του Ολυμπιακού κι όχι του Παναθηναϊκού. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που θα δούμε στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη με αντιπάλους τους βαπτισμένους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην κολυμπήθρα κάθε ομάδας, είναι εκείνο που θα φωτίσει την αλήθεια της γαβρικής ή βαζελίνικης ιδεολογίας. 
Διαβαστε ακομα:

Η ΦΟΥΣΚΑ ΜΑΡΣΕΛΟ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ... ΙΣΤΟΡΙΑ