Ο ΒΟΡΡΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, Ο ΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Παρατήσανε κάποιοι παράγοντες την Μίλαν και έφτιαξαν την Ίντερ στο Μιλάνο. Και η μεγάλη και δυνατή πόλη του ιταλικού βορρά γέννησε δύο ποδοσφαιρικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Μίλησαν οι άγραφοι νόμοι της ζωής. Μίλησε ο κόσμος της πραγματικότητας. Η Μίλαν είχε ανάγκη μια ανταγωνίστρια. Το ίδιο και η Ίντερ, άλλωστε. Ποτέ, όμως, δεν θα έφθαναν να δεσπόζουν στην Ιταλία οι δύο αυτές ομάδες αν ο βορράς στην Ιταλία δεν ήταν οικονομικά εύρωστος. Με διαφορά από τον ιταλικό νότο.

Δυσαρεστημένοι παράγοντες απομακρύνθηκαν από μια ομάδα και ίδρυσαν μια άλλη. Έτσι συμβαίνει. Η μία ομάδα γεννάει μία ακόμα, επειδή στους αιώνες παίζει το προσωπικό γαμώτο. Έτσι έγινε και στον ελληνικό βορρά. Άτομα από ένα σωματείο έφυγαν ή τους έδιωξαν κι έφτιαξαν άλλο μαγαζί απέναντι. Απόλλων Καλαμαριάς, ΠΑΟΚ, Μακεδονικός, Θερμαϊκός, Ηρακλής, Άρης. Μόνο που ο ελληνικός βορράς ποδοσφαιρικά κυκλοφορεί στη σκιά του νότου, για να κάνουμε ταμείο.

Αρχηγός της παρέας των οπαδών της Μίλαν να εγκαταλείψουν την ομάδα και να φτιάξουν μια άλλη ήταν ο Ελληνοβενετσιάνος επιχειρηματίας Γιάννης Παραμυθιώτης. Την νέα ομάδα την είπαν Internazionalle, δηλαδή «Διεθνή» και της έδωσαν το γαλάζιο και το μαύρο. Γι' αυτό οι οπαδοί της αποκαλούνται νερατζούρι (nerazzurri, μαυρογαλάζιοι).
Η Μίλαν είχε ιδιοκτήτη τον δεξιό μεγιστάνα Σύλβιο Μπερλουσκόνι, η Ίντερ τον κεντροαριστερό πετρελαιοβομήχανο Μάσιμο Μοράτι, γιος του Άντζελο, του για 17 χρόνια προέδρου της ομάδας. Η Ίντερ είναι η μόνη ομάδα της Ιταλίας που δεν υποβιβάστηκε ποτέ. Τη φανέλα της έχουν φορέσει τρεις Έλληνες. Οι Λάμπρος Χούτος, Γρηγόρης Γεωργάτος, Γιώργος Καραγκούνης.

Οι αράδες αυτές με αφορμή ότι σα σήμερα 9 Μαρτίου, το 1908, ιδρύθηκε η Ίντερ (στη φωτό ο αρχηγός της Ιντερ Σάντρο Ματσόλα με τον αρχηγό της ΑΕΚ Μίμη Παπαϊώαννου από αγώνα των δυο ομάδων στο Σαν Σίρο για το κύπελλο Πρωταθλητριών τη σαιζόν 1971-72).

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΤΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ...