ΣΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ

 
Ό,τι πεις γι΄ αυτή την αναμέτρηση, εύκολα να χαρακτηριστείς υπεβολικός. Κι όμως, το πράμα παίζει και έξω από τα όρια της υπερβολής. Είναι κάτι περισσότερο από ένα ματς των ''αιωνίων αντιπάλων''. Επειδή είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια πως διακύβευμα που λένε και οι κουλτουριάρηδες δεν αφορά μονάχα Ιστορία, το γαμώτο και όποιο άλλο ιστορικό στερεότυπο. Παίζεται πέρα από το γόητρο το πρωτάθλημα. Και πιθανόν- τι ειρωνεία!- το αποτέλεσμα σήμερα να μη... συμφέρει ούτε τον έναν , ούτε τον άλλον. Να βοηθάει την ΑΕΚ. 
Και τι συμφέρει την ΑΕΚ; Α, αυτό είναι άλλη ιστορία. Αν έχει κερδίσει η ΑΕΚ τον Άρη πιθανόν το ''Χ'' στη Λεωφόρο, πιθανόν ο ''άσσος'''
Ο κυπελλούχος 2022 Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα στο πρωτάθλημα με δέκα νίκς σε δέκα ματς! Πρώτη γκέλα, μάλιστα στη Λεωφόρο, το 1- 1 με Ολυμπιακό. Στη συνέχεια κάνει κοιλιά με ''Χ'' ΚΑΙ 1 -1 την 14η και την 15η αγωνιστική με Ιωνικό εκτός και ΟΦΗ εντός. Την 17η κάνει την πρώτη ήττα ΜΕ 1 -0  στη Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ και χάνει 3 - 0 και την 19η στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ. Ακολουθεί την 20η η ήττα 1 - 0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη και την 24η το 0 -0 με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Αυτές είναι οι βαθμολογικές απώλειες των πρασίνων, στη σούμα 21 πόντους. Τρεις ήττες και έξι ισοπαλίες. Το τριφύλλι στα τρία παιχνίδια των play-off πήρε 0 - 0 στη Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ και με Βόλο στη Λεωφόρο, ενώ νίκησε 1-0 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.
Ο Ολυμπιακός. Απώλειες συνολικά δυο ήττες και εννέα ισοπαλίες. Μόλις τρεις βαθμούς πίσω από ΠΑΟ και ΑΕΚ. (Η ΑΕΚ έχει πέντε (!) ήττες και τρεις ισοπαλίες. Ο ΠΑΟΚ τέσσερις ήττες και 9 ισοπαλίες).
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ (;), ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΟΙ... ΑΛΛΟΙ