ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ...

 
Στο μακρινό 1926 σα σήμερα 20 Απριλίου ιδρύθηκε ο ΠΑΟΚ. Να το γιορτάσουμε; Τι ακριβώς να γιορτάσουμε; Ότι πριν τόσα χρόνια φτιάχτηκε μια ομάδα με κόσμο πολύ κοντά της, αλλά μια ζωή κυκλοφορούσε με συμπλέγματα κατωτερότητας και μιας απόκρυφης λατρείας στον απομονωτισμό της. Στην απουσία τίτλων, Στην πληθώρα δικαιολογιών και παραπόνων. Τι ήταν για δεκαετίες ο ΠΑΟΚ για να κάνουμε ταμείο; Ένα κόμμα διαμαρτυρίας ήταν. Χωρίς καν την ιδέα να πάρει εξουσία, να πρωταγωνιστήσει, να δείξει το ανάστημα του. Το μέγεθος του.
Αυτός ο ΠΑΟΚ της Ιστορίας έχει πεθάνει. Ο ΠΑΟΚ του σήμερα είναι ισότιμος και ισάξιος των αντιπάλων του. Μάλλον έγινε αντίπαλος απαιτητικός απέναντι στις παραδοσιακές ομάδες που μια ζωή μονοπωλούν τα πρωτεία. Και τα διεκδικούν, με τον ΠΑΟΚ σταθερά στη γωνία. 
Ποιον ΠΑΟΚ να  γιορτάσουμε; Τον ΠΑΟΚ των δυο μόνο πρωταθλημάτων από το 1926; Τις κούπες που πήρε το 1976 και το 1985. Ή τον ΠΑΟΚ του σήμερα με το πρωτάθλημα του 2019 και κυρίως την ομάδα που πλέον είναι στην πρώτη γραμμή, στην ίδια γραμμή με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. 
Παρακολουθούμε ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα και οφείλουμε  να αναγνωρίσουμε ότι στο μεγαλύτερο βαθμό αυτό συμβαίνει λόγω... ΠΑΟΚ! Ακριβώς. Το μέγεθος ΠΑΟΚ σηκώθηκε τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό προσέλαβε άλλη διάσταση ο ανταγωνισμός στην κορυφή. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ σήμερα είτε ξαναπάρει τίτλο, πρωτάθλημα ή κύπελλο, είτε όχι, με την παρουσία του έχει δώσει άλλο αέρα στη βιτρίνα του ποδοσφαίρου.
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΚΑΤΟΥΖΟ