Ο ΠΑΟΚ, ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΙ Η... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 
«Αν γίνει πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα ‘ρθει δεύτερος». Το άκουσα από στόμα γάβρου περασμένης γενιάς. Μεταφέρω τούτη την κουβέντα, ολότελα μειωτική για τον ΠΑΟΚ, για ένα μόνο λόγο. Να καταδείξω όχι ποιος πραγματικά είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά πως είναι ζωγραφισμένος στη σκέψη των οπαδών του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.
Χάνει ο ΠΑΟΚ στα ματς play-off από την ΑΕΚ, στην Τούμπα, στην έδρα του χάνει και από τον Παναθηναϊκό. Αύριο θα χάσει και από τον Ολυμπιακό; Και στον τελικό κυπέλλου θα χάσει και από την ΑΕΚ, την οποία την νίκησε σε τρεις σερί τελικούς 2017-18-19; Ήρθε τούμπα το έργο με τον ΠΑΟΚ και γιατί.
Ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα το 2019 και είναι ο πρωταθλητής στο... κύπελλο. Πήρε τέσσερις φορές τον τελικό, το 2017, το 2018, το 2019 και το 2021. Έφτασε στο τελικό κυπέλλου και το 2022, επιτυχία λογίζεται κι αυτή. Κι όμως, οι «Αθηναίοι» δεν θεωρούν ακόμα ισάξιο τον ΠΑΟΚ. Γιατί; Είναι αντιπαθής ο ΠΑΣΟΚ ή συμβαίνει το άλλο. Οι ''νότιοι'' γνωρίζουν πως αναίτια δεν τους αγαπάνε οι ''βόρειοι''.
Ανοησίες. Σκέτες ανοησίες. Μήπως οι χαμουτζήδες αγαπάνε την Μακεδονία περισσότερο από τους Βορειοελλαδίτες. Δεν λέγεται αγάπη, ρε, όταν δεν ξέρεις να αγαπάς τον τόπο σου, την ομάδα σου. Δεν είναι πατριωτισμός, ρε, να χωρίζεις την Ελλάδα στα δύο. Χωρίς να έχεις δίκαιο. Μόνο για να δικαιολογείται μια ποδοσφαιρική αποτυχία. Στο φινάλε τι δουλειά έχει το ποδόσφαιρο με τον πατριωτισμό. Ή ο τοπικισμός με το ποδόσφαιρο και τον επαγγελματισμό, μάλλον την επιχειρηματικότητα των ανωνύμων εταιρειών στη μπάλα.

Το τι θα κάνει απόψε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, και αύριο με την άλφα και βήτα ΠΑΕ ας μάθουν να το βλέπουν ποδοσφαιρικά μόνο. Μόνο! 

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ 4 ΝΙΚΕΣ ΣΕΡΙ